Tallinnan hotellit täyttyivät suomalaisista - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

50 euron hinta tehosi: Tallinna täyttyi suomalaisista

50 euron laiva-hotellipaketit tehosivat. Suomalaisten yöpymiset Tallinnassa ovat nousseet liki kolmanneksen.

8.12.2010 8:03 | Päivitetty 7.12.2010 18:10

Googlen matkahakujen ykkönen on ollut kuluvana vuonna Tallinna, hakukoneyhtiön vuotuinen Zeitgeist-trendimittari paljastaa.Ei ihme, sillä suomalaisten yöpymiset Tallinnassa ovat nousseet aivan uudelle tasolle. On syytä tietää, mitä kaupungissa tapahtuu, kun sinne jää yöksi, eikä käy vain kääntymässä satamaterminaalissa ja sataman viinakaupoissa.

Viron matkailun edistämiskeskuksen keräämien tilastojen mukaan yöpymiset lisääntyivät alkuvuonna 29 prosenttia. Esimerkiksi suomalaisten kestosuosikki Viru raportoi kesäkuukausina niin korkeista käyttöasteista, ettei sellaisia oltu nähty sitten neuvostoajan.

Kasvusta kertoo myös suurimman laivayhtiön Tallink Siljan tilasto. Se kuljetti marraskuussa Suomi–Viro-reitillä 309 176 matkustajaa, joka oli 14 prosenttia viimevuotista enemmän.

Kasvulukujen eritahtisuudesta voi päätellä, että todellakin yhä useampi haluaa yöpyä määränpäässä. Saman menon jatkumisesta pitävät huolen loppuvuoden laiva–hotellipaketit, kuten esimerkiksi Eckerö Linellä Radisson Bluhun tai Olümpiaan (53 euroa) ja Tallinkilla sen omiin Express-, City- tai Spa-hotelleihin (54–69 euroa).

Ensi vuonna Viro sitten siirtyykin euroon ja Tallinnasta tulee Euroopan kulttuuripääkaupunki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?