Tämä mättää uudessa asunto-osakeyhtiölaissa

Isännöitsijät ja taloyhtiöiden jäsenet ovat sitä mieltä, että uusi asunto-osakeyhtiölaki on vähentänyt asukkaiden halukkuutta taloyhtiöiden hallituksiin.

7.12.2010 16:01 | Päivitetty 7.12.2010 17:54

Hieman yli puolet isännöitsijöistä ja vähän alle puolet taloyhtiöiden hallitusten jäsenistä on tyytyväisiä uuteen asunto-osakeyhtiölakiin, PutkiReformin ja Kiinteistöliitto Uusimaan kysely paljastaa.

Lakia pitää epäonnistuneena noin joka neljäs isännöitsijä, hallituksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsen. Neljäsosa ei osannut sanoa mielipidettään uudesta laista.

Useampi kuin joka kymmenes isännöitsijä sanoo korjaushankkeiden lykkääntyneen uuden lain vuoksi. Yli puolet kaikista vastaajista oli sitä mieltä, ettei päätöksenteko ole nopeutunut. 14 prosentin mielestä päätöksenteko sujuu nopeammin. Joka kolmas ei osannut ottaa kantaa.

Suurin osa vastaajista näki hallitusten jäsenten vastuun ja työmäärän kasvaneen uuden lain vuoksi, mikä on vähentänyt asukkaiden halukkuutta taloyhtiöiden hallituksiin.

Isännöitsijöistä melkein kaikki vastanneet kokivat vastuunsa kasvaneen ja 65 prosenttia sanoi myös työmääränsä kasvaneen. Hallitusten jäsenistä 71 prosenttia uskoi isännöitsijöiden vastuun kasvaneen ja 68 prosenttia työn määrän lisääntyneen.

Yli puolet hallitusten vastuuhenkilöistä kertoi saavansa kokouspalkkioita. Kolme neljästä vastaajasta uskoo, että hallituksen jäsenille pitäisi maksaa kokouspalkkioita. Eniten tätä mieltä ovat isännöitsijät, joista 80 prosenttia on palkkioiden kannalla, kun taas hallitusten vastuuhenkilöistä tätä mieltä on alle 70 prosenttia.

Vastaajista 80 prosenttia uskoo, että isännöintikulut nousevat uuden lain vuoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?