Liitto: Osa isännöitsijöistä yrittää rahastaa

Muutamat isännöintiyritykset pilaavat rahastusyrityksillään isännöinnin ja uuden asunto-osakeyhtiölain mainetta. Tätä mieltä on kiinteistönomistajien edunvalvoja Kiinteistöliitto.

Remontti-ilmoituksia ei ehkä tehdä, jos palkkiot ovat liian korkeat.

23.11.2010 19:36 | Päivitetty 24.11.2010 8:36

Lakiuudistuksen vuoksi taloyhtiöille tuli uusia velvoitteita. Ja ylilyöntejä perittävistä palkkioista on liiton mukaan jo tapahtunut, vaikka valtaosa isännöitsijöistä hinnoittelee palvelunsa asiallisesti.

– Rahastusautomaatiksi uudet velvoitteet eivät sovi, ja jos sellaista esiintyy, taloyhtiön hallituksen on niihin puututtava. Jos muu ei auta, niin sitten on vaihdettava isännöitsijää, Kiinteistöliitto neuvoo tiedotteessaan.  

Taloyhtiön hallitus vastaa siitä, että osakkailta perityt palkkiot ovat kohtuullisia. Kiinteistöliitto muistuttaa, että isännöitsijä tai isännöintiyritys ei voi yksipuolisesti korottaa sopimukseen perustuvia palkkioitaan.

Jos ne vaikuttavat kohtuuttomilta hallituksen mielestä, niistä on neuvoteltava isännöitsijän kanssa.

Esimerkiksi osakkaiden tekemistä remonteista on uuden lain mukaan tehtävä kirjallinen ilmoitus ja niistä on pidettävä huoneistokohtaista rekisteriä.

Jos rekisteröinti-, selvitys- ja valvontakustannukset nousevat kohtuuttomiksi, osakkaat saattavat Kiinteistöliiton mukaan jättää ilmoittamatta remonteistaan taloyhtiöille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?