Asuntojen myyntiajat pidentyneet pk-seudulla

Asuntoja on nyt pääkaupunkiseudulla enemmän tarjolla kuin keväällä ja myyntiajat ovat samalla pidentyneet. Trendi näyttäisi jatkuvan loppuvuoden, mikä näkyy myös hintojen maltillistumisena.

16.11.2010 11:41 | Päivitetty 16.11.2010 12:05

Asuntojen myyntiajat ovat hieman pidentyneet pääkaupunkiseudulla. Helsingin kiinteistönvälittäjien puheenjohtajan Jarmo Sarlinin mukaan myyntiajat jatkavat todennäköisesti pidentymistään loppuvuonna ja kohteita on enemmän tarjolla.

– Tämä näkyy myös maltillisempana hintakehityksenä, Sarlin arvioi tiedotteessa.

Suomen kiinteistönvälittäjäliiton SVKL:n alueellisen asuntokauppakatsauksen mukaan varsinkin vanhojen kerrostaloyksiöiden myyntiajat ovat pidentyneet viime vuodesta.

Kolmioiden myyntiajat ovat kuitenkin lyhentyneet Helsingissä ja niiden keskineliöhinta on noussut yli kaksioiden keskineliöhintojen. Sarlinin mukaan syynä on se, että sijoittajia ja muita pienten asuntojen ostajia on vähemmän liikkeellä. Siksi kolmioiden myynti nousee esiin tilastoissa.

– Helsingin asuntomarkkinoilla on omat erityispiirteensä. Tällä hetkellä esimerkiksi keskustan asunnoissa huoltokuntoisten asuntojen hintapyynnöt ovat liian lähellä hyväkuntoisten asuntojen hintoja.

SKVL:n kyselyn mukaan yleisten sunnuntainäyttöjen merkitys on nykyisin vähäinen. Sekä ostajat että myyjät suosivat yksityisiä esittelyjä, esimerkiksi pääkaupunkiseudulla jo 80 prosenttia asuntokaupoista tehdään henkilökohtaisten esittelyjen perusteella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?