Vaateketjuille tulossa hurjat puuvillakorotukset - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Vaateketjuille tulossa hurjat puuvillakorotukset

Yhdysvaltalaiset vaateketjut saattavat joutua maksamaan kiinalaisille alihankkijoille peräti 30 prosenttia enemmän puuvillan hinnannousun vuoksi.

16.11.2010 8:50 | Päivitetty 16.11.2010 8:49

– Tällä hetkellä on pelottavaa tehdä kauppoja puuvillatoimittajien kanssa, kiinalaisen vaatevalmistaja Suzhou Unitedtexin myyntijohtaja Vicky Wu sanoi uutistoimisto Bloombergille.

Uutistoimisto Bloombergin haastattelemien kiinalaisten vaatevalmistajien mukaan yhdysvaltalaisia vaateketjuja odottaa rajut hinnankorotukset, sillä valmistajien on vyörytettävä asiakkailleen puuvillan hinnannousun aiheuttamat kustannukset. Hinnankorotukset ovat mahdollisia, sillä vaatevalmistuksen kysyntä on kasvanut selvästi. 

Kiinassa puuvillan tulevien toimitusten hinnat ovat kohonneet huikeat yli 70 prosenttia tänä vuonna.

Polo Ralph Laurenille t-paitoja valmistavan Shandong Saozhuang Tianlong Knittingin myyntijohtaja Fred Hu sanoo, että yhtiön jatkettava hinnankorotuksia, jos puuvilla kallistuu yhä. Yhtiö on jo korottanut hintojaan 70 prosenttia vuotta aiemmasta. 

– Jos puuvilla jatkaa nousuaan kuten nyt, meidän on nostettava hintoja 30 prosenttia ensi keväänä tai me menetämme rahaa, Fed Hu sanoi. 

Suzhou Unitedtextin Vicky Wu puolestaan arvioi, että yhtiön on korotettavat tuotehintojaan 5–30 prosenttia keväällä. Yhtiö on laajentamassa kapasiteettiaan vastatakseen kysyntään. Kiinalaisvalmistaja tekee vaatteita muun muassa vaatejäteille Gapille ja J.C. Penneylle. 

Vaateketjut seuraavat tilannetta, mutta eivät toistaiseksi suostuneet arvioimaan omia toimiaan alihankkijoiden hinnankorotusten jälkeen.

Vaateketju Hennes & Mauritzin tiedottaja Jenni Tapper kertoi uutistoimisto Bloombergille, että yhtiö tarkkailee puuvilla- ja muita kustannuksia jatkuvasti. Yhtiön kiinalaisvalmistaja Ningbo Seduno on jo korottanut hintojaan viidenneksen heinäkuusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?