Auto Tallinnaan ja huolto puoleen hintaan

Auton huoltamisessa voi säästää pitkän pennin teettämällä huoltotyöt Virossa. Matkasta toki tulee lisäkuluja, mutta huoltolaskukin on vain puolet Suomen hinnasta.

10.11.2010 7:45 | Päivitetty 9.11.2010 17:11

Vaikka ruoan hintataso Virossa lähestyy Suomea, autojen huolto ja korjaaminen Virossa kannattaa yhä. Tämä ilmenee The Baltic Guide -lehden tekemästä hintavertailusta.

Hintavertailulle katetta antaa se, että sen tekijät ovat suomalaisia, jotka todellakin huollattavat autonsa Tallinnassa. Merkkihuollot löytyvät yleensä kaupungin laitamilta Pärnun maantieltä, Kadaka-tieltä tai esimerkiksi Mustamäeltä.

Lehden selvityksen mukaan työn kuin työn teettää puoleen hintaan. Kun huoltotyön tuntiveloitus on Suomessa 69 euroa, se on Virossa 30 euroa. Meillä sata euroa maksavan ilmastoinnin huollon saa Virossa 50 eurolla.

Kitkarenkaiden hinnoissa ero on Viron hyväksi noin 20 prosenttia, mutta itse työ maksaa alle puolet. Auton käsin pesu ja vahaus maksavat edullisimmillaan 30 euroa ja kalleimmillaan 45 euroa, kun Suomessa saa varautua 45–80 euron laskuun.

Lehden mukaan esimerkiksi Reval Group tarjoaa auton noutopalvelun satamasta ja palautuksen vaikka suoraan laivaan. Lisäksi huollon ajaksi saa halutessaan käyttöön auton.

Ja kun Viroon matkaa, kannattaa siellä myös tankata. 95E maksaa siellä 1,099 euroa, 98 maksaa 1,131 euroa ja diesel 1,112 euroa litralta.

Toisaalta lisälasku kertyy auton viennistä laivalla yli meren. Esimerkiksi Viking Linelle auto ja kaksi matkustajaa maksaa 60–80 euroa suuntaansa vuorosta riippuen. Tallinkin autopaketti eli neljä henkeä ja auto maksaa alkaen 110 euroa per suunta. Eckerö Linellä pelkkä auto maksaa 19 euroa per suunta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?