Hinta voi yllättää – älä osta näitä Virosta

Kaikki ei olekaan Virossa halvempaa kuin Suomessa. Osa arkiruoasta voi maksaa siellä enemmän kuin meillä. Hintoja kannattaa vertailla tarkkaan ennen kuin ostaa.

8.11.2010 11:29 | Päivitetty 8.11.2010 11:39

Virolainen Õhtuleht vertaili päivittäistavaroiden hintoja Prismoissa molemmin puolin Suomenlahtea. Lehden mukaan ruoka on Virossa yleensä kolmanneksen edullisempaa kuin Suomessa. Lehden tekemä hintaselvitys on osa virolaista yleistä keskustelua ennen siirtymistä euroon vuodenvaihteessa. Lehti muistuttaa, että virolaisten keskiansio on vain neljänneksen suomalaisesta keskipalkasta.

Nyt hintaeroksi tuli vain 16 prosenttia, jos sen laskee Suomen hinnoista.

Vertailtavat ostoskorit maksoivat Suomessa 57,44 euroa ja Virossa 47,76 euroa. Osin tarjouksista johtuen osa tuotteista oli vertailuhetkellä Suomessa edullisempia kuin Virossa. Suomea suosivat kahvi, kotimainen kurkku, appelsiinit, sokeri sekä maito että Oltermanni-juusto.

Vertailu ei erikseen kerro, mutta Suomesta on todennäköisesti otettu ruotsalaisen tuontimaidon hinta. Juuston edullisuuden selitetään jutussa johtuvan Suomen suuremmasta pakkauskoosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?