Rakennuslehti: Liian kalliita asuntoja – kauppa romahti Vantaalla

Uusien asuntojen kauppa on romahtanut Vantaalla, kun hinnat ovat siellä nousseet Helsinkiä ja Espoota enemmän. Asiasta kertoo Rakennuslehti. Sen mukaan uusien asuntojen rakentamista ei pääkaupunkiseudulla vielä jarruteta kuten muualla Suomessa.

28.10.2010 12:23 | Päivitetty 28.10.2010 12:26

Pääkaupunkiseudun uusien asuntojen kauppa on laskenut helmikuusta saakka. Selvimmin myynti on pudonnut Vantaalla. Siellä kauppa on kesän ja syksyn aikana suorastaan romahtanut. Asiasta kertoo Rakennuslehti.

Uusien asuntojen myynti putosi Vantaalla kesä–lokakuussa peräti 27 prosenttia. Helsingissä uusien asuntojen myynti väheni vain prosentin. Espoossa ja Kauniaisissa myynti kasvoi 3 prosenttia.

Rakennuslehden mukaan Vantaan uusien asuntojen kaupan hyytymisen takana on muita kovempi hintojen nousu. Vantaalla myynnissä olevien uusien asuntojen hinta nousi 8,2 prosenttia vuodessa. Kesäkuusta hinnat ovat nousseet 7,6 prosenttia.

Helsingissä uusien asuntojen hinnat sen sijaan laskivat vuodessa 5,2 prosenttia ja Espoossa hinnat nousivat 3,6 prosenttia. Keskimäärin uusien asuntojen hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla kesäkuusta 0,4 prosenttia.

Helsingissä uuden vapaarahoitteisen asunnon neliöhinta on Rakennuslehden mukaan keskimäärin 5 650 euroa, Espoo-Kauniainen-alueella 4 377 euroa ja Vantaalla 3 755 euroa. 

Pääkaupunkiseudullaei jarruteta rakentamista

Pääkaupunkiseudulla aloitettiin uusia asuntoja vielä innokkaasti, vaikka muualla Suomessa rakentajat jarruttavat jo.

Tutkimusyhtiö STH Groupin keräämien tietojen mukaan aloitukset kasvoivat 15 prosenttia kesä–lokakuussa edelliseen katsauskauteen verrattuna.

Rakennuslehden mukaan kysyntä ja tarjonta ovatkin palautumassa normaalitasolle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?