Lihattomista lihapullista tuli hitti

Lipeäkylvyllä käsitellyt oliivit, mehu jossa on vain vettä ja lisäaineita sekä lähes lihattomat lihapullat myyvät nyt hyvin: kirjassa! Ensimmäinen painos myytiin jo loppuun.

27.10.2010 16:13 | Päivitetty 27.10.2010 16:16

Elintarviketeollisuuden vedätykset ja valheet myös Suomessa paljastaneesta kohukirjasta Aitoa ruokaa on tullut myyntimenestys. Taloussanomat kertoi kohukirjan ruokapaljastuksista vajaat pari viikkoa sitten.

Ruotsalaisen Mats-Eric Nilssonin kirja suomii kovin ottein elintarviketeollisuuttamme mm. lisäaineiden käytöstä ja harhaanjohtavista nimistä.

– Aitoa ruokaa -kirjan ensimmäinen painos on loppu ja toisesta painoksesta on myyty lähes puolet.  Se ehtii sopivasti Helsingin Kirjamessuille, ja kolmas painos on jo tilattu, kertoo kirjan suomalainen kustantaja Thor-Fredric Karlsson.

Hänen mukaansa lähes 5 000 kappaletta myytiin ensimmäisen viikon aikana ja painosten lukumäärä nousee jo 10 000:een, joka on paljon tietokirjalle. Toisaalta Ruotsissa Nilssonin kirjoja Den hemlige kocken ja Äkta vara on myyty lähes 400 000 kappaletta, ja sikäläinen elintarviketeollisuus on joutunut karsimaan sekä liikoja lisäaineitaan että valheellisia mainoslauseitaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?