Tässä ovat opiskelijoiden suosikkityöpaikat

S-ryhmän suosio opiskelijoiden ykköstyöpaikkana on kokenut kolauksen. Kauppatieteen opiskelijat hinkuivat vielä aiempina vuosina eniten Ässäketjun palvelukseen. Nyt tulevan ekonomin unelmatyöpaikka on sama kuin suomalaisinsinöörinkin. Lue jutusta opiskelijoiden työnantajasuosikit top 20.

18.10.2010 14:14 | Päivitetty 19.10.2010 10:25

Nokian vetovoima on vahvempi kuin koskaan. Niin kaupallisen kuin tekniikan alan suomalaisopiskelijat listaavat molemmat Nokian ykköstyönantajakseen, kertoo tuore selvitys.

Saksalainen Trendence Institute julkaisee vuosittain opiskelijabarometrin, johon vastasi tänä vuonna lähes 220 000 Euroopassa opiskelevaa nuorta. Tutkimusyhtiö koosti sekä kauppa- että taloustieteilijöiden tulokset.

Eurooppalaisopiskelijoiden joukossa Nokian houkuttelevuus ei ole yhtä suurta kuin yhtiön kotimaassa. Kauppatieteen opiskelijoiden listalla Nokia on tippunut viime vuodesta pari pykälää sijalle 25. Eurooppalaisinsinöörien listauksessa Nokia keikkuu nyt 8. sijalla.

Suomalaisten insinööriopiskelijoiden top 3 -listaus ei ole muuttunut viime vuodesta mihinkään. Nokia. ABB. Google. Siinä on tuttu järjestys vuoden 2009 barometristäkin.

Tulevat ekonomit ovat puolestaan lytänneet viime vuoden suosikkirekrytoijan, kauppaketju S-ryhmän, Nokian jalkoihin.  Kymmenen arvostetuinta työpaikkaa ovat pitäneet pintansa muuten melkein edellisvuoden malliin. Kokonaan uutena ja arvostettuna työnantajana heidän top 10 -listalleen on noussut Marimekko. 

Ekonomit: 2750 euron kuukausipalkka riittää

Suomalaisekonomi odottaa yltävänsä ensimmäisessä työpaikassaan 33 000 euron vuosipalkkaan. Insinööreillä sama luku Suomessa on 35 000 euroa.

Lähemmäs 50 000 euron palkkoja olettavat norjalaiset ja tanskalaiset.

Kreikkalaiset ja portugalilaiset liiketalouden opiskelijat tyytyisivät pienimpään palkkaan, alle 15 000 euron vuosiansioihin. Keskimäärin alan opiskelijat Euroopassa tahtovat ensimmäiseksi vuosipalkakseen noin 22 000 euroa.

Trendence selvitti myös opiskelijoiden työllistymisarvioita, kuten kuinka kauan heillä menee ensimmäisen työn nappaamiseen ja kuinka monta hakemusta se vaatii.

Turkkilainen kauppatieteen opiskelija uskoo saavansa ensimmäisen työnsä keskimäärin kymmenen hakemuksen jälkeen, mikä on tutkimuksen optimistisin arvio. Suomalainen saman alan opiskelija arvioi lähettävänsä noin 24 hakemusta ennen kuin ovi aukeaa työelämään. Insinööreillä samat luvut ovat Turkissa 7 hakemusta ja Suomessa 19.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?