Verkkokauppa.comista tulee viihdekeskus

Kodintekniikkakauppa Verkkokauppa.com aikoo rakentaa Helsingin Jätkäsaaren uudesta myymälästään viihdekeskuksen, jonne tulevat ravintola, kahvio ja jossa on erilaisia tuote-esittelypisteitä. Tulossa ovat esimerkiksi amerikkalaisjätit TGI Friday ja Burger King.

23.9.2010 14:31 | Päivitetty 16.10.2010 11:42

Uusien myymälätilojen saaminen Jätkäsaaresta on Verkkokauppa.comille todellinen onnenpotku. Helsingin kaupunginvaltuusto päätti Jätkäsaaren tonttien vuokraamisesta keskiviikkona.

Verkkokauppa.comin tilat Ruoholahdessa ovat käyneet ahtaiksi. Kassoilla on usein ruuhkia eikä tavaraa mahdu tarpeeksi varastoon. Jätkäsaaren tilat ovat kaksi ja puoli kertaa Ruoholahtea suuremmat, ja neliövuokra on reilusti edullisempi kuin Ruoholahdessa.

– Ja kuutioitakin on enemmän. Varastoon mahtuu entistä enemmän tuotteita, toimitusjohtaja Samuli Seppälä sanoo.

Seppälä suunnittelee Verkkokauppa.comin kehittämistä eräänlaiseksi viihdekeskukseksi. Jätkäsaaren tiloihin hän aikoo tuoda kahvion ja ravintolan. Myymälään on myös tulossa lisää tuotteita ja uusia valikoimia.

Seppälä ei halua kertoa, mille tuotealueille Verkkokauppa.com on laajentumassa. Hän ei myöskään halua paljastaa, milloin Jätkäsaaren myymälä avautuu.

Seppälä suunnittelee, että ravintolatilojen lisäksi kaupassa on samanlaisia laitteiden testauspaikkoja kuin on esimerkiksi Nokian tai Applen lippulaivamyymälöissä.

– Meillä henkilökunta on kuukausi- eikä provisiopalkalla. Heillä on mahdollisuus käyttää aikaa tällaiseen neuvontaan. Ei tarvitse tuputtaa tuotteita, Seppälä kehuu.

Viron matkaajavoi poiketa ostoksilla

Jätkäsaaressa sijaitseva Länsisatama tuo Seppälän mukaan mahdollisuuden saada kauppaan aivan uutta asiakaskuntaa.

Länsisataman läpi käy keskimäärin 12 000 eri kävijää joka päivä. Alueelle pääsee keskustasta suoraan raitiovaunulla. Pysäkki tulee Verkkokauppa.comin ulko-oven eteen.

– Matkailijat tarvitsevat kameroita, muistitikkuja, kännyköitä. Ja tutkitustihan lomailijalla on lepsumpaa rahankäyttöä, Seppälä arvioi.

Jätkäsaaresta on Seppälän mukaan muodostumassa keskisuuri kauppakeskus. Verkkokauppa.comin naapuriin tulee Tallink Siljan pääkonttori.

Alue kiinnostaa National Geographic Storea, joka aikoo perustaa myymälän Suomeen. Lähin myymälä sillä on nykyisin Lontoossa. Jätkäsaareen ovat muuttamassa myös ravintola- ja kahvilayrittäjiä, kuten TGI Friday´s ja Burger King.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?