Katso missä ovat halutuimmat arvoasunnot

13 000 euron neliöhintaisille miljoona-asunnoille riittää taas ottajia. Arvoasuntojen kauppa on kolminkertaistunut viimeksi kuluneen vuoden aikana. Katso mitkä ovat halutuimmat arvoasuntojen alueet Helsingissä ja muualla Suomessa.

15.9.2010 12:40 | Päivitetty 15.9.2010 12:40

Miljoonakohteet käyvät taas kaupaksi, eikä Huoneistokeskusta hävetä esitellä toimittajille etelähelsinkiläisestä jugendtalosta 300 neliön ylimmän kerroksen huoneistoa, jossa neliöhinta on reilut 13 000 euroa. Remontoitu kohde lähtee siis noin 3,9 miljoonan euron hinnalla.

Välittäjä on jo saanut samasta talosta – joskin alemmista kerroksista – kaupaksi kolme noin puolet pienempää kohdetta 1,7–2,2 miljoonalla eurolla.

Huoneistokeskuksen kenttäjohtaja Merja Siivosen mukaan toteutuneiden arvoasuntokauppojen määrä on kolminkertaistunut viimeksi kuluneen vuoden aikana ja nyt sitä jarruttaa uusi ilmiö: nolla-asuntoloukko.

– Uniikkia asuntoa ei uskalleta laittaa myyntiin, koska uutta arvoasuntoa ei uskota löytyvät sopivassa ajassa.

Mikä sitten tekee asunnosta arvoasunnon.

– Sijainti, sijainti, sijainti, sijainti sekä näköala ja maisemat. Jos yhtiön ja talon kunto on hyvä, asunnon kunnolla ei ole niin väliä, koska ostaja haluaa usein itse remontoida sen mieleisekseen, Siivonen sanoo.

Helsingin todelliset arvoasunnot löytyvät Eirasta, Ullanlinnasta ja Katajanokalta.

Arvokkaita asuntoja on myös Kruununhaassa, Kampissa, Töölössä torin ja Temppeliaukion ympärillä. Niiden lisäksi arvokkaita asuntoja löytyy Meilahden villoista, Munkkiniemen rannalta sekä osasta Lauttasaaren rantoja.

Näiden jo tutuksi tulleiden alueiden lisäksi Huoneistokeskus rankkasi arvokkaimmat alueet Helsingin keskustan ulkopuolella ja muutamassa muussa kaupungissa. Katso alla olevat taulukot.

Arvokohteet Helsingin keskusta-alueiden ulkopuolella Itä-Helsinki1. Kulosaari2. Tammisalo3. Marjaniemi4. Jollas5. KarhusaariPohjois-Helsinki:1. Tapaninvainio2. Tapanila3. Pakila4. Paloheinä5. KäpyläHelsingin länsipuolella:1. Kauniainen, Gallträskin ympäristö2. Kauniainen, Työväen akatemian ympäristö3. Espoo: Westend, Haukilahti, Koukkuniemi, Nuottaniemi, Nuottalahti, Suvisaaristo, Tapiolan itäranta, Otsonlahden alue ja Silkkiniityn ympäristö4. Kirkkonummi: Hvitträskin alue Luomassa ja Porkkalanniemi5. Siuntio, Pickalan alueTampere:1. Pyynikki2. Keskustan vanhat talot3. Keskustan uudet rantatalot4. Tahmela5. PispalaTurku:1. Aurajoen rantamat2. Puolalanpuiston ympäristö3. Eteläranta ja Majakkarannan ranta-alueet4. Vartiovuoren puistoympäristö5. Turun saaret: Hirvensalo, Satava, Kakskerta ja RuissaloOulu:1. Rantakastelli2. Värttö3. Lehtoranta4. Pikisaari5. Kiikeli

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?