Olvi panee Pirkkaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Olvi panee Pirkkaa

Suomalainen Olvi on tehnyt uuden aluevaltauksen. Se on alkanut panna K-kaupan omaa merkkiä Pirkkaa. Aiemmin myynnissä olleet Pirkat valmisti hollantilainen Bavaria.

7.9.2010 14:07 | Päivitetty 2.11.2010 12:46

– Asiakkaiden toivomuksesta toimme elokuun loppupuolella K-ruokakauppojen valikoimiin Pirkka III-oluen, joka tosiaan valmistetaan Olvin Iisalmen panimolla. Kyseessä on suomalainen olut suomalaisiin makutottumuksiin ja se on hyvä lisä aikaisempien Pirkka-oluiden rinnalle. Uskomme myös, että tölkin koko (0,33 litraa) on monen oluen ystävän mieleen, viestintäpäällikkö Harri Utoslahti sanoo.

Pirkka-olutvalikoimiin kuuluvat entuudestaan Pirkka Lager ja Pirkka Tumma Lager, jotka valmistetaan Hollannissa.

Noin kolme euroa litralta maksaneet hollantilaiset Pirkka-oluet eivät ole olleet makutestien suurmenestyjiä. Lisäksi vaalea versio osoittautui yhdessä vaiheessa liian vahvaksi suomalaiseen päivittäistavarakauppaan.

Uusi Pirkka III-olut maksaa nyt tarjouksessa runsaat kaksi euroa litralta ja kilpailee hinnallaan muun muassa Carlsberg-tarjouksien kanssa. Suomessa myytävä tölkitetty Carlsberg tulee Virosta ja Venäjältä.

S-ryhmän Hollandia-halpaoluen panee Bavaria. Keskon Euroshopper-oluen tekee puolestaan Olvi-konserniin kuuluva Tarton oluttehdas A.Le Coq.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?