Rakli: Asuntorakentaminen vilkastunut selvästi pääkaupunkiseudulla - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Asuntorakentaminen vilkastunut selvästi pääkaupunkiseudulla

Asuntorakentaminen on lähes kaksinkertaistunut pääkaupunkiseudulla viime syksystä ja asuntojen hinnat ovat nousseet reippaasti notkahduksen jälkeen, Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto Rakli kertoo suhdannetiedotteessaan.

6.9.2010 14:09 | Päivitetty 1.11.2010 16:58

Myös vuokrien nousu on kovan kysynnän sekä rakennus- ja ylläpitokustannusten nousun siivittämänä jälleen kiihtymässä ja nousu ulottuu nyt myös suuriin asuntoihin.

Myös toimitilarakentamisessa on nähtävissä lievää kasvua. Yhteensä aloitettujen uusien rakennusten määrä on vuositasolla noussut noin 50 prosenttia.

Nousu tulee Raklin mukaan tasaantumaan, sillä kyse on noususta pudotuksen jälkeen. Vuosien 2006–2008 huippuvuosien jälkeen uudistalonrakentamisen määrä on pudonnut alle puoleen aikaisemmista vuosista.

Myymättömien valmiiden asuntojen määrä on laskenut pääkaupunkiseudulla viime vuoden tammikuun yli 1 000 asunnosta tämän vuoden puolivälin 250 asuntoon. Vanhojen kerrostaloasuntojen hintojen vuosinousu on ollut 13–14 prosenttia vuoden toisella neljänneksellä, tosin viime vuonna hinnat painuivat taloustaantuman vuoksi.

Toimistotilojen kysyntä on heikentynyt ja tarjonta kasvanut, mitä on laskenut tilojen vuokratasoa. Tyhjien tilojen määrä kasvaa yhä, myös Helsingin parhailla toimistoalueilla, Raklin katsauksesta ilmenee.

Kiinteistösijoitusmarkkinoiden kaupankäynti on edelleen hiljaista, ja kokonaisvolyymi on jäänyt lähelle viime vuoden alle miljardin tasoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?