S-korttilaisten ydinvoimakytkös punnittavaksi maakuntiin

S-ryhmän ydinvoimakytköksiä pohditaan nyt sen alueellisissa osuuskaupoissa. Helsinkiläinen HOK-Elanto on huolissaan ydinvoiman aiheuttamasta tahrasta osuuskaupan imagoon, mutta asia päätettiin jättää yhtiön ylimpien päättäjien haltuun.

| Päivitetty

S-ryhmä on kysynyt mielipidettä kytköksistä ydinvoimaan alueosuuskaupoiltaan.

SOK omistaa Voimaosakeyhtiö SF:stä 4,7 prosenttia ja sen kautta 3,1 prosenttia ydinvoimaluvan saaneesta Fennovoimasta. Ryhmään kuuluu päälle 20 alueosuuskauppaa.

SOK:n ydinvoimakytkös nousi esiin viime talvena.

Helsingin alueosuuskaupan HOK-Elannon hallintoneuvoston puheenjohtaja Jorma Bergholm kertoo, että S-ryhmä on kysynyt mielipidettä ydinvoimayhteyksiin kaikilta alueosuuskaupoilta.

Bergholmin mukaan ydinvoimalakytköksistä keskusteltiin HOK-Elannon hallintoneuvoston kokouksessa tiistaina. Hänen mukaansa siihen mahdollisesti liittyvät imagoriskit herättävät huolta.

Hallintoneuvosto edustaa asiakasomistajien eli S-etukortin haltijoiden ääntä yhtiössä.

– Pohdimme, että, joidenkin asiakkaiden näkökulmasta sillä, että tehdään niin tai näin, voi olla mielikuvavaikutusta, Bergholm sanoo.

– Totesimme kuitenkin, että HOK Elannon hallitus harkitkoon asiaa kaikilta eri puolilta ja päätyköön asiassa ratkaisuun. Tämä on vielä avoin asia.

Asiaa tiedustellaan kaikilta alueosuuskaupoilta, jotka kertovat kantansa edelleen SOK:lle.

SOK:n johto on aiemmin todennut, että se uskoo ryhmän imagon kestävän ydinvoiman eikä pelkää lähteä hankkeeseen mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?