Moni vaihtaisi työtä kesäloman jälkeen

Kesäloma ei suinkaan kultaa muistoja työpaikasta. Tutkimuksen mukaan kesäloman jälkeen moni saattaa harkita työpaikan vaihtoa. Useimmiten syynä on puuttunut ylennys.

| Päivitetty

Kaksi viidesosaa suomalaisista ammattilaisista saattaa harkita työpaikan vaihtoa kesäloman jälkeen, ilmenee toimistopalveluja tarjoavan Reguksen kyselyssä.

Lähes puolelle työntekijöistä vaihto tulee mieleen, sillä ura omassa työssä  ei etene hyvistä työtuloksista huolimatta. Puute visiosta yrityksessä herätti tyytymättömyyttä 42 prosentissa työntekijöitä. Neljääkymmentä prosenttia vastaajista harmitti esimiehen tuen puute.

Lisäksi työntekijöitä kismittää, jos ylin johto ei kommunikoi alaisten kanssa tai jos esimies kerää kiitokset työntekijän tekemästä työstä.

Jos työntekijä hakeutuu muualle, voi syynä olla myös elpyvä talous.

– Useiden tutkimusten mukaan talouden nousun seurauksena monet työntekijät ovat alkaneet jättää työpaikkojaan ja etsiä uusia työsuhteita. Niinpä huonoimmat edut tarjoavat yritykset ovat vaarassa menettää parhaat työntekijänsä, Reguksen Suomen varatoimitusjohtaja Michael Bart kommentoi.

Tutkimuksen mukaan palkankorotus, kolme lomapäivää lisää ja yksityinen sairausvakuutus voisi sitoa ammattilaiset tiukemmin yrityksiinsä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?