Valmistalojen homeongelmat paisuvat

Homeongelmia putkahtelee valmistaloista nyt kuin sieniä sateella. Asumisterveysliiton toimistoon on tullut kymmeniä valituksia valmistalojen ongelmista sen jälkeen, kun pientalotoimittaja Finndomon uusien talojen homeongelmat paljastuivat, Yle Uutiset kirjoittaa.

17.8.2010 14:33 | Päivitetty 17.8.2010 14:32

Rakennusterveysasiantuntija Hannele Rämö kertoo ihmisten valitelleen muun muassa sairasteluista, muista terveydellisistä oireista ja hajuhaitoista. Valitukset ovat Yle Uutisten mukaan koskeneet Muurame-, Design, Älvsby- ja Finndomo -merkkisiä talopaketteja.

Valitusvirta sai alkunsa sen jälkeen, kun Aamulehti kertoi pientalovalmistaja Finndomon salanneen homeongelmat valmistaloissaan. Lehden mukaan hometta on löytynyt myös Älvsby-valmistaloista.

Finndomon mukaan hometta on löytynyt vain muutamista rakennusten ryömintätilojen alapohjista. Hometta on löytynyt ainakin kahdesta Hämeenlinnan vuoden 2007 asuntomessujen talosta. 

Yhtiö on kiistänyt Aamulehden haastattelemien asiantuntijoiden väitteet rakennusmääräysten rikkomisesta. Se on luvannut tarkastaa kaikki valmistalonsa vuositarkastusten yhteydessä tai asiakkaan niin halutessa.

Rakennusterveysasiantuntija Hannele Rämön mukaan rakennusvirheiden toteaminen on uusien talojen kohdalla hankalaa, mikä vaikeuttaa asukkaan avunsaantia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?