Väittäjät myöntävät: Kuntotarkastuksiin saatava roti

Kiinteistönvälittäjien mielestä villi kuntotarkastusbisnes on pantava kuriin. Välittäjiä edustava liitto vaatii, että kuntotarkastuksia varten pitää tehdä erityislainsäädäntö. Eilen välittäjiä moitittiin MTV3:n uutisessa epärehellisestä yhteistyöstä kuntotarkastajien kanssa.

13.8.2010 16:40 | Päivitetty 13.8.2010 16:32

Kiinteistönvälitysalan keskusliitto KVKL:n toimitusjohtaja Jukka Malila harmittelee, että epärehellisesti hoidetut tapaukset ovat ikäviä rehellisten välittäjien kannalta.

MTV3:n siteerasi eilen rakennusmestari Matti Eklundia ja rakennusterveysasiantuntija Hannele Rämöä jotka kertoivat välittäjien ja kuntotarkastajien tiiviin suhteen johtaneen väärinkäytöksiin: välittäjät valitsevat asuntojen myyntiä edistäviä raportteja kirjoittavia tarkastajia, ja tarkastajat puolestaan kirjoittavat liian lempeitä arvioita toimeksiannot turvatakseen.

Asian nousu esille on nyt herättänyt kiinteistönvälittäjät.

Myös KVKL:n mielestä kuntotarkastajat tuottavat vaihtelevaa laatua eivätkä asiakkaat voi olla varmoja, että he saavat asianmukaista palvelua. Liitto ehdottaa kuntotarkastuksiin erityislainsäädäntöä, jossa tarkastajille asetettaisiin pätevyysvaatimukset ja pakollinen vastuuvakuutus.

– Asuntokaupan prosessin hallinta ja osana sitä asiallisesti ja ammattimaisesti hoidettu yhteistyö kuntotarkastuksessa on kiinteä osa ammattilaisen työtä. Myös tämä lohko on oltava kunnossa, jotta asiat menevät siten kuin ammattilaisuuteen kuuluu, Jukka Malila kirjoittaa tiedotteessa.

Malilan mukaan ylivoimainen osa välittäjien hoitamista kaupoista on kuitenkin hoidettu asianmukaisesti.

– Se osa kaupoista, joissa on toivomisen varaa, on tietysti harmillista ja vie pohjaa asiansa osaavien ammattilaisten työltä: huono kello kun kauas kuuluu, Malila kirjoittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?