Tämän takia asuntoja kannattaa välittää Suomessa

Suomalainen tapa riisua kengät sisälle tultaessa herättää ulkomaalaisissa usein hilpeyttä. Enää ei kuitenkaan naurata, ainakaan kiinteistönvälittäjiä. Yhdysvalloissa kiinteistönvälittäjät haluaisivat, että arvoasuntoja katsomaan tulevat ihmiset riisuisivat kengät jaloistaan. Asiakkaita pyyntö ei miellytä, kirjoittaa New York Times.

10.8.2010 19:27 | Päivitetty 10.8.2010 20:01

– Kengät jalasta riisumisen voi lisätä newyorkilaisten neuroosien listalle, kirjoittaa The New York Times.

Lehti hämmästelee, kuinka vaatimus riisua kengät asuntonäyttöön saapuessa on yhä yleisempi New Yorkissa. Tapa esitellään aivan uutena ilmiönä: kengät riisumalla voidaan suojata matot likaisilta kengiltä tai herkät puulattiat koroilta.

Kaupungin kiinteistönvälittäjät ovat puun ja kuoren välissä: asiakkaita kenkien riisuminen ahdistaa niin paljon, että sitä ei viitsitä aina vaatia.

Lehden haastatteleman kiinteistönvälittäjä MaryJo Farlingin mukaan ei-kenkiä -sääntö jopa viivyttää joidenkin asuntojen kaupaksi saamista.

Toinen lehden haastattelema välittäjä kertoo etenkin johtoasemassa olevien asunnonostajien syöksyneen raivoissaan näytöistä ulos, jos heitä on vaadittu ottamaan kengät pois.

– Olihan se vähän outoa, kuvailee Hayley Cohen kokemustaan kengättömässä näytössä.

Suomalaiset kiinteistönvälittäjät eivät onnekseen joudu painimaan moisen ongelman kanssa. New Yorkissa voitaisiin ehkä ottaa oppia suomalaisilta, jotka ovat kiltisti pujotelleet sinisiä muovitöppösiä kenkiensä päälle näytöissä jo vuosikausia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?