Asunnot kallistuivat 1,8 prosenttia

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat huhti-kesäkuussa 1,8 prosenttia edellisestä neljänneksestä. Vuotta aikaisempaan verrattuna hinnat nousivat yli kymmenen prosenttia.

30.7.2010 9:24 | Päivitetty 6.8.2010 8:42

Pääkaupunkiseudulla hintojen nousu oli nopeinta. Asunnot kallistuivat pääkaupunkiseudulla kaksi prosenttia tammi–maaliskuusta, kun muualla maassa hinnat nousivat 1,5 prosenttia.

Viime vuoden huhti–kesäkuuhun verrattuna asuntohinnat ovat nousseet reippaammin. Vuoden takaiseen verrattuna asunnot kallistuivat  pääkaupunkiseudulla 13,6 prosenttia, muualla maassa seitsemän prosenttia.

Vanhan kerrostaloasunnon keskimääräinen neliöhinta oli 2 126 euroa vuoden toisella neljänneksellä. Pääkaupunkiseudulla hinta oli 3 240 euroa neliöltä, muualla maassa 1 624 euroa.

Uusien kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat puolestaan laskivat edelliseen neljännekseen verrattuna lievästi. Laskua tuli 0,3 prosenttia.

Pääkaupunkiseudulla hinnat halpenivat prosentin, kun muualla Suomessa uusien asuntojen hinnat pysyivät lähes ennallaan.

Viime vuoteen verrattuna uudetkin asunnot kallistuivat. Nousua tuli 9,2 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla uudesta kerros- tai rivitaloasunnosta sai maksaa 11,7 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin, muualla maassa 7,9 prosenttia.

Uusien asuntojen keskineliöhinta oli 2 994 euroa koko maassa. Pääkaupunkiseudulla neliöhinta oli 3 936 euroa ja muualla Suomessa 2 655 euroa. 

Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen asuntojen hintatilastosta, joka perustuu verohallinnon kaupankäyntitietoihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?