Välipalojen tuottajat standardisoivat pikkupurtavat 30 gramman kokoisiksi koko Euroopan unionin alueella, jotta päivittäiset kalorisuositukset olisivat kohdallaan, kertoo Eurooopan välipalatuottajien järjestö ESA.
Terveellistä ruokavaliota ja ylipainoisuutta koskevan keskustelun myötä elintarviketeollisuus on keskittänyt huomionsa ruoka-annosten kokoon, kirjoittaa FoodNavigator.com.
Nykyisin välipalojen koko vaihtelee EU:ssa 26 grammasta Alankomaissa 34 grammaan Isossa-Britanniassa, kertoo ESA-järjestön tiedottaja Sabine Seggelke.
Hänen mukaansa 30 gramman koko käy yhteen välipalasuositusten päivittäisten 28–30 gramman koon kanssa.
– Ravintoaineinformaation merkitseminen annoskohtaisesti antaa kuluttajille mahdollisuuden valita terveellinen ja tasapainoinen ruokavalio, Seggelke selventää standardisoinnin syitä.
EU-maissa pikkusuolaiset ja -makeat saavat saman koon asteittain.