Asuntohinnat laskivat keväästä – neliö Helsingissä 5 582 euroa

Myynnissä olevien uusien asuntojen keskihinnat laskivat kesäkuussa pääkaupunkiseudulla 3,6 prosenttia helmikuusta. Vuositasolla nousua oli kuitenkin kuusi prosenttia, käy ilmi Rakennuslehden markkinakatsauksesta. Asuntojen keskimääräinen neliöhinta on nyt Helsingissä 5 582 euroa.

2.7.2010 14:11 | Päivitetty 2.7.2010 14:13

Rakennuslehden mukaan kevään laskua selittää se, että reuna-alueilla käynnistyi keskihintaa alentavaa tuotantoa.

Hintahaarukka on Helsingissä suuri, hinnat vaihtelevat alle 3 500:sta jopa 13 000 euroon neliöltä.

Espoossa ja Kauniaisissa uusi asunto maksaa keskimäärin 4 451 euroa neliöltä ja Vantaalla 3 490 euroa neliöltä.

Myynnissä olevien uusien asuntojen määrä kääntyi pääkaupunkiseudulla nyt selvään nousuun kahden vuoden laskun jälkeen. Myynnissä on nyt neljännes eli lähes 300 asuntoa enemmän kuin neljä kuukautta sitten.

Asuntokauppa hiipui hieman kevään huipputasosta. Kauppoja tehtiin kesäkuussa 8,7 prosenttia vähemmän kuin helmikuussa, mutta vuoden takaiseen nähden kaupat olivat silti lisääntyneet jopa 35 prosenttia.

Taloussanomat kertoi maanantaina, että asuntokaupan tulevien liikkeiden mittarina pidetty pääkaupunkiseudun yksiöiden ja kaksioiden myynti on hidastunut.

Helsingin 00500-alkuisten postinumeroalueiden pienissä asunnoissa myyntiaika on pidentynyt parilla viikolla jo ennen kesälomakauden alkua. Kesä on tyypillisesti asuntomarkkinoilla hieman muuta vuotta hiljaisempaa aikaa.

Toteutuneissa Kallion–Alppilan–Sörnäisten-alueen kaupoissa neliöhinnatkin olivat kesäkuun alussa selvässä laskussa. Yksiöiden keskineliöhinta on pyörinyt 4 200 eurossa, kun se vielä talvella oli satasen–pari enemmän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?