Mökkihaave toteutuu 150 000 eurolla

Kesämökkien kysyntä on vilkastunut. Vapaa-ajan asuntojen kirjo on suuri, mutta mökinostajien toiveet samankaltaisia.

29.6.2010 10:16 | Päivitetty 29.6.2010 10:56

Suomalaisten toiveissa on tällä hetkellä erityisesti 150 000 euron tuntumaan asettuva, ympärivuotiseen käyttöön sopiva loma-asunto veden äärellä. Näin kertoo Kiinteistömaailman loma-asuntokauppaan erikoistunut yrittäjä Anita Mouhu yhtiön tiedotteessa.

Näiden lisäksi myös 80 000 euron perusmökeille riittäisi ottajia.

Viime vuoden notkahduksen jälkeen mökkien kysyntä on kiihtynyt. Myös venäläiset ovat palaamassa Suomen mökkiapajille. Kysynnän nousu näkyy myös hintojen nousussa, joka jatkuu viime vuoden halventumisen jälkeen. Myös tarjonta on vilkastunut selvästi, kertoo Kiinteistömaailma.

”Kesämökki hyvä investointi”

– Nykyisin yhä useammat kesämökit ovat talviasuttavia, täysin varusteltuja kakkosasuntoja, joiden arvo säilyy ja jotka voi tarvittaessa realisoida rahaksi kohtalaisen vaivattomasti, Sampo Pankin liiketoimintajohtaja Kenneth Kaarnimo kutsuu vapaa-ajan asuntoa tiedotteessa hyväksi investointikohteeksi.

– Useat tällaisista vapaa-ajan asunnoista on rakennettu rantatonteille, jotka säilyttävät hyvin arvonsa talouden suhdannevaihteluissa.

Kiinteistömaailman välittäjien mukaan oikein hinnoiteltu mökki tekee kauppansa parissa kuukaudessa tai jopa nopeammin.

Suomessa oli vuoden vaihteessa lähes puoli miljoonaa loma-asuntoa. Mökkien määrä on kasvanut koko 2000-luvun noin 4000 kohteen vuosivauhdilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?