Älä tule töihin, tänään et saa palkkaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Älä tule töihin, tänään et saa palkkaa

Otteet kovenevat nyt monella työpaikalla. Osa työnantajista vaatii jo työntekijöiltä ylimääräistä joustamista sopimuksista ja yrittäjäriskin kantamista – muuten ei töitä ole luvassa. Riitaa tulee entistä useammin muun muassa tauoista. Työntekijöitä lähetetään kotiin kesken päivän, ilman palkkaa ja perutaan sovittuja työvuoroja. Seuraukset näkyvät työntekijöiden asenteissa.

­

15.6.2010 6:01 | Päivitetty 15.6.2010 12:19

Palkattomia taukoja hiljaisina hetkinä, sateen vuoksi peruttuja työvuoroja.

Työnantajat pyrkivät yhä useammin luistamaan palkallisista tauoista ja sairaus- ja äitiyslomista, sanoo Suomen ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n lakimies Anu-Tuija Lehto.

– Trendi on jo jonkun aikaa ollut sellainen, että työnantajat haluaisivat maksaa vain ja ainoastaan tehdystä työstä, hän sanoo.

Palvelualojen ammattiliiton PAM-lehti kertoi viime viikolla, että joissain franchising-periaatteella toimivissa McDonald´seissa on ollut tapana panna työntekijä palkattomalle tauolle jopa useaksi tunniksi kesken työpäivän, jos asiakkaita ei ole sattunut sillä hetkellä olemaan.

Lehto muistuttaa, että jos työvuoroista on sovittu, työnantaja ei voi yksipuolisella ilmoituksella muuttaa niitä.

– Työnantaja voi soittaa aamulla, että työntekijää ei sinä päivänä tarvitakaan, tai käskeä kotiin kesken työpäivän. Palkan pitää kuitenkin silti juosta.

Lehto kehottaa tutustumaan alan työehtosopimukseen. Työsopimuksessa ei voi sopia sitä huonommista työehdoista, ellei paikallisen sopimisen mahdollisuudesta erikseen ole mainintaa.

Niistä poikkeaminen ei kuitenkaan ole harvinaista.

– Tilanne voidaan esittää niin, että sulle saattaisi olla täällä töitä, jos voit vähän joustaa, hän kuvaa.

Kaupan alan uusi sopimus hiertää

Ongelmat ovat erityisen yleisiä palvelualoilla, kuten kaupoissa, ravintoloissa ja siivousalalla, joilla työskentelee tyypillisesti paljon nuoria ja maahanmuuttajia.

– Varsinkin taukoasioista tulee kyselyitä. Palvelualalla joutuu usein työskentelemään yksin, jolloin taukoa ei voi välttämättä pitää, vaikka työnantajan vastuulla olisi velvollisuus järjestää se. Esimerkiksi siivoustöissä taas on nykyään usein niin kiire, ettei taukoja kerta kaikkiaan ehdi pitää, sanoo PAMin Oulun ja Lapin aluepäällikkö Paula Grekelä.

Myös maksamatta jääneistä ylityökorvauksista ja lomarahoista tulee valituksia.

Viime aikoina kärhämää on aiheuttanut kaupan alan uusi työehtosopimus, joka tuli voimaan toukokuun alussa. Se määrää, että yli kuuden tunnin työvuoroon tulee kuulua vähintään kaksi kahvitaukoa. Taukojen pituutta ei ole määritelty.

– Monet työantajat ovat sen jälkeen alkaneet tarjota alle kuuden tunnin työvuoroja, Grekelä sanoo.

Työvuorot on saatettu lyhentää esimerkiksi viiteen tuntiin ja 45 minuuttiin.

Lomautuksia viikonloppuisin

Kunta-alalla räikeät työehtosopimuksiakin rikkovat säästötoimet liittyvät lomautuksiin, sanoo Akavan lakimies Maria Löfgren.

– Yleisin tapaus on varmaankin sellainen, että työntekijöitä on lomautettu vapaapäivien ajaksi, jolloin lomautus ei näy työnteossa mitenkään, hän sanoo.

– Me lähdemme siitä, että lomautus ei voi koskea ainoastaan palkanmaksua, joten katsomme tällaiset tapaukset ilman muuta laittomiksi.

Eräänlainen ikuisuuskysymys akavalaisilla aloilla ovat työtehtäviin liittyvien matkojen korvaukset.

– Lain mukaan työnantajan ei tarvitse korvata niitä, mutta työehtosopimuksissa korvauksista on sovittu ja pitäisikin sopia. Huonoina aikoina työntekijän mahdollisuudet neuvotella korvauksista ovat heikommat.

Myös ylitöiden korvaamisesta nipistetään Löfgrenin mukaan laittomuuksiin saakka. Harmaata ylityötä on aina, mutta kehnoina aikoina ongelma korostuu entisestään. 

Hällä väliä -asenne

SAK:n Anu-Tuija Lehdon mielestä työnantajat yrittävät kaiken kaikkiaan sälyttää yhä enemmän yrittämiseen kuuluvaa riskiä työntekijän harteille.

Edellä kuvattujen esimerkkien lisäksi siitä kertovat vuokratyövoiman ja määräaikaisten työsuhteiden yleistyminen. Myös niin sanotut ”nollasopimukset” ovat lisääntyneet, eli työsuhteet, joissa työntekijä kutsutaan töihin tarvittaessa.

– Työntekijöille siirtyy liiketoiminnan riski, mutta ei kuitenkaan siihen kuuluvaa mahdollisuutta rikastua, Lehto katsoo.

Hän uskoo, että seuraukset näkyvät työpaikoillakin.

– Ei mikään ihme, jos joillekin nuorille tulee hällä väliä -asenne työhön, jos työelämä kohtelee heitä näin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?