Tässä eväät nuorisotyöttömyyden laskuun

Työttömyys ja syrjäytiminen ovat todellinen uhka Suomen nuorisolle. Kaupan liitto esittää viiden kohdan ohjelmaa nuorisotyöttömyyden hillitsemiseksi.

11.6.2010 19:25 | Päivitetty 11.6.2010 19:22

Poliittiset päättäjät eivät ole tehneet riittävästi nuorisotyöttömyyden vähentämiseksi. Kaupan liiton mukaan toimia työllisyyden ja asuntotilanteen parantamiseksi on tehtävä pikaisesti, muuten nuorisoa uhkaa työttömyys ja syrjäytyminen. 

Alle 25 -vuotiaiden työttömyys on kohonnut lähes 27 prosenttiin. Samalla asuntojen hinnat, etenkin pääkaupunkiseudulla, ovat nousseet selvästi. Yhtälö on hankala nuorille, joiden varat eivät välttämättä riitä vuokraan tai oman asunnon hankintaan. 

Kaupan liitto on sorvannut kokoon viiden kohdan ohjelman, jonka tarkoituksena on vaikuttaa päättäjiin nuorisotyöttömyyden laskemiseksi ja syrjäytymisen estämiseksi.

Liitto ehdottaa nuorille palkkatukijärjestelmää, joka kohdistettaisiin erityisesti alle 26-vuotiaisiin nuoriin. Hallituksen tulisi tukea nuorten asumista esimerkiksi korkotukena tai vastaavana. Myös koulutusta olisi tuettava entistä enemmän.

Maahanmuuttajanuorten koulutusta Kaupan liitto tukisi myös. 

Lisäksi liitto puutuisi myymälävarkauksiin, jotka ovat kasvaneet hälyttävästi. Turvallisuuteen olisi panostettava entistä enemmän ja nuorten rikostentekijöiden rikoskierre katkaistava jo aikaisessa vaiheessa.  

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?