Sonera: Sanomilla enemmän muskelia kuin DNA:lla

Kaapelioperaattori Welhon siirtyminen Sanomilta DNA:lle ei hetkauta Soneran viestintäjohtaja Ahti Martikaista. Hän näkee, että Sanoma-konserni oli Welhon takana vahvempi omistaja kuin DNA.

31.5.2010 11:22 | Päivitetty 31.5.2010 11:23

Soneran viestintäjohtaja Ahti Martikaisen mukaan Welhon siirtyminen DNA:lle ei tuo suuria muutoksia nykyiseen kaapelitelevisiotoimintaan. Martikainen muistuttaa, että Sonera on harjoittanut vuosia kaapelitelevisiotoimintaa yli 70 paikkakunnalla.

Sanomien ja DNA:n yritysjärjestelyllä on lähinnä vain sellainen vaikutus, että yhdellä paikkakunnalla toimivan kaapelioperaattorin omistaja vaihtuu.

– Pääkaupunkiseudulla meillä on ollut kova kilpailu Sanoman Welhon kanssa. Ja tulevaisuudessa meillä on kilpailu DNA:n Welhon kanssa, Martikainen pelkistää.

Martikainen näkee, että Welhon tilanne kaapelitoiminnassa pikemminkin heikkenee omistusjärjestelyssä.

– Kyllähän Sanomilla on enemmän muskelia kuin DNA:lla.

Maanantaina kerrottu Welhon yritysjärjestely on Martikaisen mielestä suurin uutinen DNA:lle.

Televerkoistatelevisioverkkoja

Kaapelitelevisiotoiminta on ollut tähän asti yhden vahvan paikallisen toimijan hallussa. Pääkaupunkiseutua on hallinnut Welhon verkko.

Omaa kuituverkkoa rakentava Sonera on lähtenyt raivokkaaseen valtausyritykseen kaapeliverkoissa. Pääkaupunkiseudun lisäksi Sonera on vetänyt kuitua Jyväskylään, Ouluun ja Tampereelle. Welhon lisäksi Soneran vastassa ovat olleet Elisa ja DNA.

Martikainen näkee yleisenä kehityksenä, että televerkot ovat muuttumassa entistä enemmän televisioverkoiksi. Kaikki johtavat operaattorit ovat laajentaneet tv-palvelujen lähettämiseen.

– Kaikki kolme operaattori ovat samoilla apajilla ja liikkuvan kuvan päällä, Martikainen kuvaa tilannetta.

Martikainen näkee, että kiinteä ja mobiiliverkko eriytyvät. Ne kilpailevat entistä vähemmän toistensa kanssa. Puhe kulkee mobiilissa verkossa. Televisiokuva on kiinteässä verkossa. Mobiili laajakaista on liian hidas välittämään raskasta tv-kuvaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?