DNA aikoo säilyttää Welhon brändin

Telekonserni DNA aikoo säilyttää ostamansa Welhon brändin. Welhon ostolla DNA pääsee pääkaupunkiseudun laajakaista- ja televisioliiketoimintaan.

31.5.2010 10:26 | Päivitetty 31.5.2010 12:01

Kaapelioperaattori Welhon osto Sanoma-konsernilta paikkaa ison valkoisen läiskän telekonserni DNA:n kartalta. Telekonsernilla ei ole ollut pääkaupunkiseudulla omaa kattavaa kiinteää verkkoa. Pääkaupunkiseudulla yhtiöllä on ollut ainoastaan oma mobiiliverkko. DNA on joutunut vuokraamaan kiinteitä yhteyksiä Ainacomilta, TDC:ltä ja Elisalta.

Welhon avulla DNA pääsee pääkaupunkiseudun laajakaista- ja televisioliiketoimintaan.

– Welhon verkko nopeuttaa mobiiliverkon rakentamista pääkaupunkiseudulla, DNA:n toimitusjohtaja Riitta Tiuraniemi arvioi.

DNA:lla ja Welholla on päällekkäisiä tuotteita ja omat jakelukanavansa. Tiuraniemi sanoo, ettei tuotteiden karsimisesta ole suunnitelmia. Integraation yksityiskohdat tulevat ajankohtaiseksi sen jälkeen, kun yritysjärjestely on saanut viranomaisten hyväksynnän.

Tiuraniemi ennakoi, että Welhon brändi säilyy tulevaisuudessa.

– Welho on niin vahva brändi, että se pitää säilyttää, Tiuraniemi sanoo.

Yritysjärjestelyissä DNA saa asiakkaakseen 320000 kotitaloutta. Yritysjärjestely tekee DNA:sta Suomen suurimman kaapelitelevisiotoimijan 43 prosentin markkinaosuudella.

Tiuraniemi on tyytyväinen siihen, että yritysjärjestely tuo DNA:lle uuden vahvan omistajan. Yritysjärjestelyjen jälkeen Sanomasta tulee DNA:n toiseksi suurin omistaja 21 prosentin osuudella. DNA:n suurin omistaja on yritysjärjestelyjen jälkeenkin Finda Oy. Findan taustalla on länsisuomalaisia puhelinyhtiöitä. Tällä hetkellä sillä on 33 prosentin omistusosuus DNA:sta.

Yritysjärjestely avaa uusia mahdollisuuksia DNA:n televisiotoiminnalle. DNA on hakenut kasvua teräväpiirtolähetysten toimittamisesta. Tiuraniemi vihjaa, että yhteistyö mediakonserni Sanoman kanssa voi avata mahdollisuuksia tv-jakelussa.

– Mitään suunnitelmia ei ole tehty, Tiuraniemi tarkentaa.

Yritysjärjestelyissä Welhon noin 200 työntekijää siirtyvät DNA:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Tiuraniemi sanoo, että kaikki toiminta jatkuu toistaiseksi ennallaan.

Taloussanomat kuuluu Sanoma-konserniin. 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?