Sanoman Syrjänen: Vaihdoimme Welhon DNA-omistukseen

Mediakonserni Sanoma lähti myös mobiilimarkkinoille myymällä Welhon DNA:lle ja nousemalla DNA:n toiseksi suurimmaksi omistajaksi. Sanoman toimitusjohtaja Hannu Syrjänen sanoo, että yhtiöiden liiketoiminnat täydentävät hyvin toisiaan.

31.5.2010 10:17 | Päivitetty 31.5.2010 11:27

Mediakonserni Sanoma ottaa jalansijaa mobiilimarkkinoilla. Sanoman toimitusjohtajan Hannu Syrjäsen mukaan Welhon ja DNA:n liiketoiminnat täydentävät hyvin toisiaan. Syrjäsen mukaan DNA:sta tulee nyt Sanoman osakkuusyhtiö, mutta omistuksen kasvattaminen tulevaisuudessa on mahdollista.

Sanoma kertoi tänään myyneensä kaapelitelevisio-operaattori Welhon tietoliikennekonserni DNA:lle. Kauppahinta on 200 miljoonaa euroa, joka maksetaan siten, että DNA suuntaa Sanomalle osakeannin. Sanomasta tulee DNA toiseksi suurin omistaja 21 prosentin omistusosuudellaan.

– Olemme näin ollen strateginen omistaja DNA:ssa. Ikään kuin vaihdoimme Welhon omistuksen DNA:n omistukseen, Syrjänen sanoo Taloussanomille.

Yli 20 prosentin omistusosuus tarkoittaa, että DNA:sta tulee Sanoman osakkuusyhtiö. Syrjäsen mukaan on mahdollista, että Sanoma kasvattaa DNA-omistusta tulevaisuudessa.– Kaikki on mahdollista. Tässä vaiheessa keskitymme liiketoimintojen yhdistämiseen. Pyrimme nyt löytämään toiminnoista mahdollisimman paljon synergioita. Tällainen strateginen vähemmistöosakkuus on meidän lähtökohtamme.

Syrjäsen mielestä Welhon ja DNA:n yhdistäminen on järkevää, sillä yhtiöiden liiketoiminnat täydentävät hyvin toisiaan. DNA saa Welhon ansiosta vahvan aseman pääkaupunkiseudulla. Welho puolestaan pääsee DNA:n kautta mobiilimarkkinoille.

– Siinä on erittäin hyvin toisiaan täydentävät liiketoiminnat.

Molemmat yhtiöt ovat olleet kannattavia. Syrjäsen mukaan yhtiöiden yhteenliittämisestä seuraa entistä parempi kokonaisuus.

Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten ja valtioneuvoston hyväksynnät. Syrjänen toivoo, että prosessi sujuisi mahdollisimman nopeasti. Sanoma odottaa viranomaisten hyväksyntää kesän kuluessa.

DNA:n liikevaihto oli viime vuonna 652 miljoonaa euroa ja liiketulos ilman kertaeriä 63 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on noin 2,6 miljoonaa asiakasta. Welho puolestaan keräsi liikevaihtoa 67 miljoonaa euroa viime vuonna.

Taloussanomat kuuluu Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?