Sanoma myy Welhon DNA:lle

Viestintäkonserni Sanoma myy kaapelitelevisio-operaattori Welhon liiketoiminnan tietoliikennekonserni DNA:lle. Samalla Sanomasta tulee DNA:n toiseksi suurin omistaja 21 prosentin osuudella, kun DNA toteuttaa suunnatun osakeannin.

31.5.2010 9:19 | Päivitetty 31.5.2010 13:11

Kauppahinta on 200 miljoonaa euroa, josta Sanoma kirjaa 185 miljoonan euron myyntivoiton. Myyntivoitto parantaa Sanoman osakekohtaista tulosta 1,14 eurolla tänä vuonna.Welho on Suomen suurin kaapelitelevisio-operaattori. Viime vuonna Welhon liikevaihto oli 67 miljoonaa euroa ja se työllisti 205 henkilöä.

Welhon henkilöstö siirtyy DNA:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Welhon asiakkaiden palvelut jatkuvat Sanoman mukaan toistaiseksi entisellään.

DNA tarjoaa puhe-, data-, matkaviestin- ja tv-palveluja. DNA-konsernin liikevaihto oli viime vuonna 652 miljoonaa euroa ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä 63 miljoonaa euroa. DNA:lla on 2,6 miljoonaa asiakasta.

Kaupan toteutumisen ehtona on kilpailuviranomaisten ja valtioneuvoston hyväksynnät. Viranomaispäätöksiä odotetaan kesän aikana.

Kaupan jälkeen Sanoma Entertainment -liiketoimintaryhmä koostuu Nelonen Median tv- ja radioliiketoiminnasta sekä Sanoma Gamesin verkkopelipalveluista.

– Yhdistymisen myötä saamme osuuden erittäin kannattavasta, kilpailukykyisestä ja kasvupotentiaalia sisältävästä yhtiöstä. Kyseessä on pitkän tähtäimen strateginen omistajuus, sillä uskomme median ja teleoperaattoreiden liiketoiminnan lähestyvän toisiaan, Sanoman toimitusjohtaja Hannu Syrjänen sanoo yhtiön tiedotteessa.

DNA:n toimitusjohtaja Riitta Tiuraniemi puolestaan sanoo, että liiketoimintajärjestelyssä DNA saa merkittävän osuuden pääkaupunkiseudun laajakaista- ja televisioliiketoiminnasta, mikä siltä on tähän saakka puuttunut.

Taloussanomat kuuluu Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?