Welho myydään DNA:lle

Sanoma-konserni myy konsernin kaapeliverkko-operaattori Welhon tietoliikennekonserni DNA:lle. Sanomasta tulee DNA:n toiseksi suurin omistaja 21 prosentin osuudella.

Riitta Tiuraniemi

31.5.2010 9:16 | Päivitetty 31.5.2010 9:17

Welhon oston avulla DNA pääsee osaksi pääkaupunkiseudun laajakaista- ja televisioliiketoimintaa. DNA:lla ei ole ollut pääkaupunkiseudulla omaa verkkoa.

– DNA ja Welho muodostavat yhdessä kattavan ja luontevan kokonaisuuden ilman merkittäviä päällekkäisyyksiä, DNA:n toimitusjohtaja Riitta Tiuraniemi sanoo tiedotteessa.

Welho on Suomen suurin kaapelitelevisio-operaattori. Se tarjoaa maksu-tv- ja laajakaistapalveluja. Vuonna 2009 Welhon liikevaihto oli 67 miljoonaa euroa ja se työllisti 205 henkilöä.

Welhon liiketoiminnan kauppahinta on 200 miljoonaa euroa.

Liiketoimintajärjestelyn yhteydessä DNA toteuttaa suunnatun osakeannin siten, että Sanomasta tulee DNA:n toiseksi suurin omistaja 21 prosentin osuudella. Kaupan toteutumisen ehtona on kilpailuviranomaisten ja valtioneuvoston hyväksynnät. Viranomaispäätöksiä odotetaan kesän aikana.

Kaupan seurauksena Sanoma kirjaa noin 185 miljoonan euron kertaluonteisen myyntivoiton. Myyntivoitto parantaa Sanoman vuoden 2010 osakekohtaista tulosta noin 1,14 eurolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?