Espanjan hallitus kaavailee 7,7 %:n menoleikkauksia ensi vuodelle - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Espanja suunnittelee isoja menoleikkauksia ensi vuodelle

Espanja aikoo leikata valtiontalouden menoja 7,7 prosenttia ensi vuonna saadakseen supistettua isoksi kasvanutta alijäämäänsä. Valtiovarainministeri Elena Salgado on asettanut menokaton 122,3 miljardiin euroon.

28.5.2010 16:51 | Päivitetty 28.5.2010 16:53

Espanjan hallitus ennustaa maan talouden kasvavan ensi vuonna 1,3 prosenttia kahden miinusmerkkisen vuoden jälkeen. Työttömyyden ennustetaan laskevan nykyisestä 20 prosentista keskimäärin 19,4 prosenttiin tänä vuonna ja 18,9 prosenttiin ensi vuonna.

Ensi vuoden budjetin valmistelusta on odotettavissa tiukkaa, sillä pääministeri Jose Luis Rodriguez Zapateron sosialistihallituksella ei ole parlamentissa ehdotonta enemmistöä. Torstaina hallituksen vakausohjelma hyväksyttiin vain yhden äänen enemmistöllä.

Budjettikäsittelyn ensi vaiheessa hallitus antaa menokattonsa parlamentin hyväksyttäväksi. Tavallisesti tämä tapahtuu ennen heinäkuuta. Sen jälkeen hallitus neuvottelee budjetista pienempien puolueiden kanssa, ennen kuin se etenee valiokuntien käsittelyyn ja tulee lopullisesti hyväksyttäväksi ennen joulukuun loppua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?