Liikanen: Asuntokupla uhkaa myös Suomessa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

"Asuntokupla uhkaa myös Suomessa"

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen varoittaa, että asuntojen hintakuplan uhka on olemassa myös Suomessa. Asunnonostajien pitäisi hänen mukaansa olla nyt erittäin harkitsevia.

­

26.5.2010 11:30 | Päivitetty 26.5.2010 12:49

Keskuskauppakamarin valtuuskunnassa tänään puhuneen Suomen Pankin pääjohtajan Erkki Liikasen mukaan asuntojen hallitsemattoman hintakehityksen uhkaa ei ole syytä vähätellä Suomessakaan.

– Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat kohosivat tammi–maaliskuussa yli yksitoista prosenttia ja pääkaupunkiseudulla jopa yli viisitoista prosenttia verrattuna viime vuoden ensimmäiseen neljännekseen. Pankkien kiristynyt asuntoluottokilpailu on puolestaan pienentänyt uusien asuntoluottojen jo ennestään kapeita marginaaleja, Liikanen sanoo.

Asuntojen hintojen nousu näyttäisi hänen mukaansa suurelta osin johtuvan taantuman jälkeisestä asuntojen tarjonnan tilapäisestä vähäisyydestä ja poikkeuksellisen alhaisista koroista.

– Tässä tilanteessa sekä asunnonostoa suunnittelevien että pankkien tulee käyttää suurta harkintaa lainapäätöstä tehtäessä, Liikanen muistuttaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?