IDC: Nokian osuus älypuhelinmarkkinoista 39,3 % tammi–maaliskuussa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nokia piti pintansa älypuhelimissa

Nokian markkinaosuus älypuhelimissa säilyi samoissa lukemissa kuin vuosi sitten, arvioi tutkimusyhtiö IDC. Kaikkiaan ensimmäinen vuosineljännes oli älypuhelinten osalta erittäin hyvä, sillä markkinat kasvoivat nopeammin kuin loka–joulukuussa, joka on perinteisesti parasta aikaa kännykkävalmistajille.

7.5.2010 15:43 | Päivitetty 7.5.2010 15:43

Kuten vuosi sitten, Nokia valmisti 39,3 prosenttia kaikista operaattoreille ja jälleenmyyjille toimitetuista älypuhelimista tammi–maaliskuussa, IDC arvioi. Kakkostilaa ja 19,4 prosentin siivua piti hallussaan kanadalainen älypuhelinpaja Research In Motion (RIM), joka menetti niukasti osuuksiaan.

Yhdysvaltalainen Apple sen sijaan kasvatti osuuttaan 16,1 prosenttiin 10,9 prosentista.IDC:n luvut ovat jotakuinkin linjassa kilpailevien tutkimusyhtiöiden Strategy Analyticsin ja Canalysin aiempien arvioiden kanssa.

IDC arvioi, että vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana jälleenmyyjille toimitettiin yhteensä 54,7 miljoonaa älypuhelinta, mikä tarkoittaisi markkinoiden kasvaneen 56,7 prosentilla.

Loka–joulukuun kasvuprosenttiin verrattuna tämä tarkoittaisi älypuhelinmarkkinoiden kasvun vain kiihtyneen. Harvinaisen tilanteesta tekee se, että joulumyynnin sisältävä neljännes on yleensä paras matkapuhelinten valmistajille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?