Ollila: Nokian strategia vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ollila: Nokian strategia vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä

Nokian yhtiökokouksen tänään iltapäivällä avannut Jorma Ollila sanoi ymmärtävänsä sijoittajien turhautumista. Toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuon mukaan viime vuosi oli yhtiölle vaikea heikon maailmantalouden tilan vuoksi.

Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila sanoo yhtiön nykystrategian vaativan aikaa ja kärsivällisyyttä.

6.5.2010 15:50 | Päivitetty 6.5.2010 15:52

Nokian hallituksen puheenjohtajan Jorma Ollilan mukaan hallitus tukee toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuota ja yhtiön nykystrategiaa.

Nokian yhtiökokouksen tänään iltapäivällä avannut Ollila sanoi ymmärtävänsä sijoittajien turhautumista osakkeen arvon kehitykseen viime vuoden aikana.

Ollilan mukaan valittu strategia on kuitenkin edelleen hyvä ja sen toteuttaminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Ollila uskoi, että Nokia saavuttaa jo kuluvana vuonna joitain strategiassa mainittuja positiivisia virstanpylväitä.

Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuon mukaan viime vuosi oli yhtiölle heikon maailmantalouden tilan vuoksi vaikea.

–Taantuma osui samaan aikaan kuin Nokian ja sen laitevalikoiman uudistuminen. Tämä heikensi merkittävästi liikevoittoamme ja osakekohtaista tulostamme vuoteen 2008 verrattuna. Haastavissa oloissa kuluhallinta on edelleen ollut tiukka, minkä ansiosta Nokian taloudellinen asema on pysynyt vakaana, sanoi Kallasvuo yhtiökokouksessa.

Nokia tavoittelee MeeGollamielikuvajohtajuutta

Nokia aikoo kaventaa kilpailijoiden etumatkaa kalliissa älypuhelimissa esittelemällä tänä vuonna uuden tuotesukupolven laitteita. Kallasvuo suhtautuu toiveikkaasti MeeGo-ohjelmistoalustaan, jota käytetään Nokian seuraavassa mobiilitietokoneessa.

–Tavoitteemme on saavuttaa uudelleen ylemmän hintaluokan älypuhelimien ja mobiilitietokoneiden mielikuvajohtajuus, Kallasvuo sanoi ja korosti, että Nokialle on tärkeää kehittää laitteiden ja palveluiden käytettävyyttä.

– Keskitymme muutamaan, kilpailukykyiseen tuotteeseen, jotka tuovat Symbian-pohjaisten älypuhelinten ominaisuudet yhä useamman käyttäjän ulottuville. Etenemme hyvää vauhtia.

Nokia parantaa lisäksi jatkuvasti Ovi-palveluitaan. Yhdistämällä palvelut ja laitteet Nokia vahvistaa kasvua.

-Meillä on vielä paljon tehtävää, mutta olemme rakentaneet vankan perustan näille ratkaisuille. Uskomme strategiaamme, Kallasvuo sanoi.

Kallasvuon mukaan Nokian palveluilla on jo noin 83 miljoonaa rekisteröitynyttä aktiivikäyttäjää eri puolilla maailmaa. Vuosi sitten avatusta Ovi Store -palvelusta ladataan sisältöä keskimäärin 1,7 miljoonaa kertaa päivässä.

Nokian ilmaista jalankulku- ja autonavigaatio-ohjelmistoa on ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa tammikuisen julkistuksen jälkeen. Palvelu on saatavilla yli 70 maassa ja yli 45 kielellä.

Nokia Life Tools -palvelu tarjoaa Intiassa ja Indonesiassa maanviljelyyn liittyvää informaatiota sekä opetus- ja viihdepalveluja. Vajaassa vuodessa tilaajamäärä on jo ylittänyt 1,5 miljoonan rajan. Kallasvuo ilmoitti, että palvelu laajenee lähiaikoina myös Kiinan markkinoille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?