Elintarviketeollisuusliitto lopettaa tänään alkaneen työsulkunsa kaikilla elintarviketeollisuuden aloilla jo huomisiltana. Liiton mukaan työsulku kävi tarpeettomaksi Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL:n laajojen lakkouhkien vuoksi. Työnteko yrityksissä palautuu normaaliksi sitä mukaa kun työvuorot alkavat.
ETL haluaa kannanottonsa mukaan turvata ruoan saannin ja eläinten kunnolliset olot.
–Työsulku lopettamalla ruoan tarjonta halutaan normalisoida varsinkin, koska vappu lähestyy. Samalla ehkäistään jo kahden lakon vuoksi tilanahtaudessa olevien eläinten lisäkärsimykset, toimitusjohtaja Heikki Juutinen toteaa.
Liitot eivät tällä hetkellä käy keskenään neuvotteluja. Neuvotteluja jatketaan, kun valtakunnansovittelija kutsuu osapuolet koolle.