Elintarviketyöläiset uhkaavat pysäyttää koko alan

Elintarvikealan työtaistelussa käytetään nyt kovia aseita. Työnantaja aloittaa työsulun tänään kello 18 ja nyt elintarviketyöläisten liitto uhkaa pysäyttää koko alan 11. toukokuuta, jos sopua uudesta työehtosopimuksesta ei siihen mennessä synny.

26.4.2010 16:50 | Päivitetty 27.4.2010 10:06

Työnantajien julistaman työsulun ja nyt ilmoitetun 11. toukokuuta uhkaavan lakon väliin jää vielä yksi jo ilmoitettu lakko. Elintarviketyöläiset ovat jo aiemmin ilmoittaneet 5.–10. toukokuuta uhkaavasta lakosta.

Elintarviketyöläisten liiton tiedotteen mukaan uusin ilmoitettu työtaistelu alkaisi 11. toukokuuta keskiyöllä ja siihen osallistuvat kaikki elintarvikealan yritykset. 

Liiton mukaan työtaistelu raukeaa tai alkanut työseisaus päättyy kun uutta työehtosopimusta koskeva neuvottelutulos on hyväksytty molemmilta, sekä työntekijöiden että työnantajien, tahoilta.

 – SEL pyrkii työtaistelulla saamaan työnantajat aidosti neuvottelemaan tulevista työehtosopimuksista elintarviketyöntekijöitä kuunnellen. Tähän mennessä neuvotteluja on käyty työnantajien vaatimien työaikajoustojen pohjalta. Toisarvoiseen asemaan ovat jääneet SEL:n neuvotteluihin tuomat vaatimukset elintarviketyöntekijöiden työehtojen parantamiseksi, liitto kirjoittaa tiedotteessaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?