Ostajat jonottavat jo asuntoja

Kiinnostus uusia hitas-asuntoja kohtaan on Helsingissä jo niin kovaa, että parikymmentä ostajaa jonotti perjantai-iltana Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimiston edustalla uusia hitas-asuntoja. Asunnot tulevat varattaviksi maanantaina. Varhaisin jonottaja oli tullut paikalle jo puoli kymmenen aikaan aamulla.

Ostajat jonottavat perjantai-iltana Helsingin asuntotuotantotoimiston edessä maanantai-aamuna alkavaa hitas-asuntojen myyntiä.

9.4.2010 20:59 | Päivitetty 12.4.2010 8:22

Perjantai-iltana puoli kahdeksan aikaan Pasilaan asuntotoimiston edustalle oli saapunut muutamia kymmeniä asunnonostajia jonottamaan Helsingin Hermannin kaupunginosaan valmistuvia uusia hitas-asuntoja.

Asunnot tulevat varattaviksi maanantaina kello yhdeksän. Varauksia otetaan vastaan myös puhelimitse, mutta määrätietoisimmat halusivat varmistaa asunnonsaamisen tulemalla paikan päälle. Nimilista ovella kertoi jonon ensimmäisen saapuneen paikalle jo puoli kymmeneltä perjantai-aamuna.

Kevätöihin oli varauduttu viltein ja makuupussein. Osa oli pystyttänyt teltan.

Jariksi esittäytyvä mies kertoi tulleensa paikalle yhden jälkeen päivällä, kun oli saanut ”vähän erheellistä” tietoa siitä, että jonoa alkoi kerääntyä.

– Hyvä sijainti ja hintataso, vaikka hitas rokottaakin törkeällä tonttivuokralla, hän perusteli kiinnostustaan jaossa oleviin asuntoihin.

Jonottamiseen hän suhtautui kärsivällisesti.

– Otan tämän elämyksen kannalta, vaikka eihän tätä kovin järkevänä voi pitää.

Monilla haussa iso asunto

Jari ei ollut vielä edes aivan tarkalleen päättänyt, millaisen asunnon aikoo varata. Jonottajien keskuudessa tehdyn gallupin perusteella useimmilla tuntui olevan haussa 3–4 huoneen asunto.

Illan suussa jonon hännillä oleva Erkki Petriläinen oli ottanut mukaan kannettavan tietokoneen ja puutarhapöydän.

– Tästä tulee kyllä mieleen lähinnä Neuvostoliitto, hän tuumi jonotuksesta.

Myös vieressä istuvan Lasse Ylösen mielestä varauskäytäntö sietäisi uusia. Tarkkaa mallia siihen, miten asunnot jaettaisiin tasapuolisesti, he eivät olleet ennättäneet miettiä.

Nyt varattaviksi tulevissa Hermannin kiinteistöissä on yhteensä 98 asuntoa.

Viime syksynä Hermanniin rakennettavat uudet hitas-asunnot varattiin loppuun runsaassa kymmenessä minuutissa.

Hitas tarkoittaa hinta- ja laatusäädeltyjä omistusasuntoja. Niiden tarkoituksena on taata kohtuuhintaisia omistusasuntoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?