Tjäreborg: Omat eväät pois lomalennolta

Matkatoimisto Tjäreborg yrittää kieltää matkustajilta omien eväiden syömisen joillakin lomalennoillaan. Yhtiö perustelee kieltoa muun muassa hygieniasyillä: tilauslentoyhtiön kone likaantuu suomalaisten eväistä liikaa.

24.3.2010 11:05 | Päivitetty 25.3.2010 16:19

Tjäreborg on lähettänyt muun muassa talven Kanarian-matkoja varanneille suomalaisasiakkailleen ennakko-ohjeita, joissa muistutetaan omien eväiden kiellosta lennoilla.

– Tässä ovat takana hygieniasyyt ja se, että lennolla syötäisiin vain lentoyhtiön tarjoamia ruokia, sanoo Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski.

Kuitenkin esimerkiksi yhtiön käyttämällä Thomas Cook - lentoyhtiöllä ei ole kuuden tunnin Kanarian-lennon aikana myynnissä lainkaan aterioita. 

– Lennolla tarjoillaan vain etukäteen varattuja ja tilattuja aterioita, niitä ei ole mukana niin paljon että niitä riittäisi ylimääräiseen myyntiin, Pucilowski myöntää.

Jos matkustaja on unohtanut ostaa lentoruokansa etukäteen, lentoemännät eivät silti Pucilowskin mukaan käy eväiden rapistelijan kimppuun.

– Lupaamme, ettei keneltäkään viedä eväitä pois. Uskon, että matkustamohenkilökunta osaa käyttää tällaisissa tapauksissa omaa harkintaa. Joustamme muutenkin esimerkiksi erikoisruokavalioiden suhteen, Pucilowski sanoo.

Vaikka eväidensyöntikiellon rikkomisella ei olekaan seurauksia, Tjäreborg ei aio peruuttaa kannastaan.

– Näistä eväistä ei ole ollut mitään ongelmatilanteita, mutta katsomme että on tarpeen noudattaa lentoyhtiöiden haluamia käytäntöjä, Pucilowski muotoilee.

Hänen mukaansa myös muilla yhtiöllä, kuten Finnmatkojen käyttämällä TUIfly:llä on samanlainen kielto.

Ilmailualan viranomaiset eivät ole eväskieltoja vaatineet. Kenttien turvatarkastuksessa matkustajilta syynätään lähinnä vaarallisia aineita ja mukana olevien nesteiden määrää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?