Lukijat: S-kortti on ylivoimainen

Taloussanomien lukijoilla on selkeä mielipide parhaasta bonuskortista. Kaupan etukorteista S-etukortti jyrää kaikki muut kortit.

| Päivitetty

Taloussanomat kysyi lukijoiden näkemyksiä siitä, mikä kaupan etukorteista on paras. Vaihtoehtoina olivat

* Plussa-kortti* S-etukortti* Ykkösbonus* Stockmann-kortti.

Yli 1 200 kyselyyn vastannutta on tällä hetkellä sitä mieltä, että S-etukortti tarjoaa parhaimmat edut. Kyselyyn tulleissa avoimissa kommenteissa korostuvat S-etukortin hehkutukset, mutta myös saman ketjun vastustajien mielipiteet:

– On aivan käsittämätöntä, miksi ihmiset pitävät tärkeämpä sitä, että saavat ostoksistaan S-bonusta, vaikka saavat rahoilleen huonointa mahdollista vastinetta S-ryhmän toimipaikoissa.

– S-ryhmä on onnistunut saamaan ihmiset johonkin S-bonusmaniaan. Ihmiset ovat valmiita ostamaan huonoja, vanhentuneita ja surkeita elintarvikkeita, koska saavat S-bonusta!

Ässä-kortin eduiksi lukijat ovat äänestäneet muun muassa ostosten ja pankkikulujen edullisuuden.

– Kun keskittää bensaostot ABC:lle ja elektroniikkaostokset Prisman tuplabonuspäiville, niin saa tuotteet aina edulliseen hintaan ja päälle kertyy rutkasti bonuksia. Eikä tarvitse olla edes iso talous!

Nuoremmille vastaajille, kuten opiskelijoille ja citysinkuille, bonukset eivät vaikuta etukortin hankintaan. 

– S-kortilla saa paljon bonusta jos kuluttaa paljon, mutta Plussa-kortilla saa niin paljon paremmin alennuksia. Ne ovat opiskelijalle tärkeämpiä kuin bonukset.

S-ryhmän etukortin kannattajia on 82 prosenttia koko kyselyyn vastanneista. Plussa-kortin paremmuutta vakuuttavat 12 prosenttia vastaajista.

Ykkösbonuksen ja Stockmann-korteille on kummallekin kertynyt kolmen prosentin äänimäärä.

Perjantaina kello 15.50 mennessä kyselyyn oli vastannut 1 565 lukijaa.

"Etukortit kiellettävä"

Kaikilta Taloussanomien lukijoilta ei kyselyn mukaan löydy kauppojen etukortteja.

Joidenkin mukaan kortit vääristävät kilpailua ja nostavat hintoja. Eikä ostosten edullisuus ole kaikkien kuluttajien mielessä.

– Jokaiselle lienee paras sen ryhmän kortti, minkä kaupasta eniten ostaa. Tai mikä on lähin kauppa.

– Bonusten perässä juoksentelu ja bonuskortit ärsyttävät. Sen vuoksi asioin aina Stockmannilla, koska siellä ei pyöri mikään ihmisiä aliarvioiva bonussirkus, vaan hinnat ovat juuri ne, mitä hintalapussa lukee.

Ylläolevat kommentit ovat poimintoja Taloussanomien lukijakyselystä. Voit katsoa lisää lukijoiden kommentteja täällä: www.taloussanomat.fi/kysely

Lue myös Rahatiedon selvitys

Taloussanomat kertoi perjantaina aamulla tuoreesta selvityksestä, jonka mukaan S-kortti tarjoaa kuluttajalle selvästi parhaimmat edut. Sattuipa taloutesi kuukausiostot olemaan sitten 400, 600 tai 100 euroa. 

Rahatiedon tekemässä vertailussa perässä tulivat Suomen Lähikauppojen Ykkösbonus-kortti ja Keskon Plussa-kortti. Lue lisää selvityksestä täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?