YIT luottaa asuntojen kysynnän pysyvän hyvänä

Rakennusyhtiö YIT uskoo siihen, että asuntojen kysyntä jatkuu hyvänä tänä vuonna sekä Suomessa että Venäjällä.

4.2.2010 8:51 | Päivitetty 4.2.2010 13:12

Yhtiö arvioi tilinpäätöstiedotteessaan, että kysyntää tukevat Suomessa alhainen korkotaso, kuluttajien luottamuksen vahvistuminen, muuttoliike, väestönkasvu ja perhekoon pieneneminen.

Asuntojen hinnat ovat myös kehittyneet myönteisesti. Viime vuoden lopussa YIT:llä oli rakenteilla yli  3 700 asuntoa. Myynnissä oli runsaat tuhat asuntoa, joista oli valmiita asuntoja 216.

Venäjällä uusille asunnoille on YIT:n mukaan suuri tarve, joten yhtiön kysyntänäkymät ovat pitkällä aikavälillä muuttumattomat. Viime vuoden lopussa asuntojen hintataso oli Venäjällä vakiintunut ja kuluttajien luottamus parantunut.

YIT:llä oli Venäjällä rakenteilla vuoden lopussa yli neljä tuhatta asuntoa. Myynnissä oli noin 3 600 asuntoa, joista oli valmiita asuntoja runsaat 1 200. YIT kasvattaa asuntoaloituksia tänä vuonna kysynnän mukaan.

Venäjän ja Suomen asuntomarkkinoilla kysyntään vaikuttavat kuluttajien luottamus, työllisyystilanne ja korkotaso. Venäjällä  kysyntään vaikuttaa myös öljyn hinta ja ruplan kurssi.Talotekniikan investoinnitvähenevät

Vaikka teollisuuden investoinnit ovat vähäisiä Suomessa, kunnossapitopalveluiden kysyntä jatkuu yhtiön mukaan melko vakaana. Talotekniikan uusinvestoinnit vähenevät YIT:n koko markkina-alueella, koska toimitiloja rakennetaan vähän.

Suomessa alkaa tänä vuonna uusia liikenteeseen liittyviä rakennushankkeita, mutta kunnissa kysyntä vähenee.  YIT:lle avautuu mahdollisuuksia teiden ja alueiden kunnossapitourakoissa. Yhtiöllä on käynnissä isoja väylähankkeita.

YIT uskoo, että sen liikevaihto kasvaa tänä vuonna ja tulos ennen veroja kasvaa merkittävästi viime vuoteen verrattuna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?