Suomalaiset suosivat museoautoja - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Suomalaiset suosivat museoautoja

Toyota Corolla on yhä Suomen yleisin auto.

Julkaistu: 22.1.2010 16:14, Päivitetty 22.1.2010 16:14

Liikennekäytössä olevien museoautojen määrä on lisääntynyt. Suomen teillä liikkuu muutenkin entistä vanhempia ajoneuvoja. Keskimäärin kansalaisen alla on yli kymmenvuotias menopeli.

Huolimatta autoveron muutoksista ja suomalainen ajoneuvokanta jatkaa vanhenemistaan, Liikenteen turvallisuusvirasto kertoo tiedotteessaan. Vuonna 2009 Suomalaisten autojen keski-ikä nousi edellisvuoden 9,9 vuodesta 10,1 vuoteen. 

Syynä on todennäköisesti talouden taantuma, joka on saanut suomalaiset lykkäämään isoja hankintojaan. Uusien ajoneuvojen rekisteröinnit ovatkin vähentyneet  jo viime vuoden puolella.

Ihmiset ovat viime vuosina innostuneet museoajoneuvoista. Harrastajat myös ulkoiluttavat silmäteriään aiempaa enemmän. Liikenteessä oli vuoden 2009 lopussa jo 30 102 museoajoneuvoksi rekisteröityä autoa. Kasvua on 5,8 prosenttia vuoteen 2008 verrattuna.

Yhteensä viime vuoden lopussa liikennekäytössä oli liki 2 450 000 henkilöautoa, joka on kutakuinkin saman verran kuin vuonna 2008. Dieselautojen määrä on kahden viime vuoden aikana lisääntynyt.

Merkkipuolella ei suosituimpien autojen kolmen kärjessä tapahtunut muutoksia. Toyota Corolla on yhä Suomen suosituin auto. Kakkospaikkaa pitää Volkswagen Golg ja kolmantena on Opel Astra.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?