Finnair harkitsee maksuja matkatavaroille

Kannattavuusvaikeuksissa kamppaileva lentoyhtiö Finnair harkitsee uusia lisämaksuja. Yksi vaihtoehto on laskuttaa matkatavaroista.

21.1.2010 10:44 | Päivitetty 21.1.2010 10:48

Finnairissa pohditaan eri tapoja vastata lentolippujen hintojen laskun tuottamiin kannattavuushaasteisiin. Yksi mahdollinen tapa on viestintäjohtaja Taneli Hassisen mukaan periä maksua ruumaan menevistä matkatavaroista.

– Tutkimme lisämaksuvaihtoehtoja, joita muutkin lentoyhtiöt jo käyttävät. Kustannukset eivät ole laskeneet samassa suhteessa kuin lentolippujen hinnat. Esimerkiksi Yhdysvalloissa yhtiöillä on jo matkatavaramaksu, Hassinen sanoi.

– Mitään suunnitelmaan maksun voimaantulosta ei kuitenkaan vielä ole. Toimiala näyttää menevän siihen suuntaan, että eri palveluilla on hintansa ja asiakas voi päättää mitä palveluja haluaa käyttää.

Käsimatkatavarat pysyisivät edelleen ilmaisina.

Hassisen mukaan maksun aikataulusta ja voimaantulosta ei ole kuitenkaan tehty mitään päätöksiä.

Alunperin matkatavaramaksusta kertoi sanomalehti Kaleva, jonka mukaan maksu voisi tulla voimaan jo tänä vuonna.

Finnair alkoi viime viikolla laskuttaa turistiluokassa alkoholitarjoilusta Euroopan lennoillaan. Puna- ja valkoviini maksavat viisi euroa ja olut neljä euroa. Viinakset ja kuohuviini ovat olleet maksullisia jo aiemmin. Bisnesluokassa tarjoilu ei edelleenkään maksa mitään.

Finnair julkistaa viime vuoden tilinpäätöksensä 5. helmikuuta. Yhtiö on arvioinut koko vuoden toiminnallisen tuloksen jäävän selvän tappiolliseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?