Mustan perjantain myynti alitti odotukset - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Mustan perjantain myynti alitti odotukset

Myynti tämänvuotisena mustana perjantaina Yhdysvalloissa ylitti viime vuoden myyntiluvut, mutta alitti toiveikkaat ennakko-odotukset.

29.11.2009 13:37 | Päivitetty 30.11.2009 0:36

Myynti kiitospäivän jälkeisenä perjantaina, eli Yhdysvaltain joulukaupan avaavana päivänä kasvoi vain 0,5 prosenttia viimevuotisesta luvusta. Chicagolaisen tutkimusfirma ShopperTrakin lukujen mukaan myyntiä kertyi perjantaina 10,7 miljardin dollarin edestä.

Vähittäiskauppojen markkinointijohtajille tehdyn ennakkokyselyn mukaan kauppiaat odottivat myynnin ylittävän viime vuoden luvut 1,8 prosentilla. Viime vuonna kaupoissa oli hiljaisinta lähes 40 vuoteen.

– Ihmiset sanovat: ’Höllennetään kukkaronnyörejä hieman’, mutta kuluttaminen on yhä varovaista, washingtonilaisen markkinointitutkimusfirma NPD:n johtava analyytikko Marshall Cohen kommentoi uutistoimisto Bloombergille.

Kuluttajia oli kuitenkin liikkeellä kaupoissa reilusti, vaikka ostoksia ei tehty niin paljon kuin kauppiaat olivat toivoneet.

– Olemme nähneet hitaan kasvun vähittäiskaupassa viimeisen kahden viikon aikana, ja mustan perjantain myyntilukujen valossa näyttää siltä, että marraskuu on positiivinen kuukausi vähittäismyyjille, kommentoi ShopperTrakin yksi perustaja Bill Martin.

Martinin mukaan 1,6 prosentin kasvuennuste koko joulumyynnille pidetään ennallaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?