Ilmainen viina katoaa Finnairilta

Lentoyhtiö Finnair alkaa ensi vuoden alussa ottaa turistiluokan Euroopan lennoilla maksun kaikista alkoholijuomista.

26.11.2009 13:32 | Päivitetty 26.11.2009 14:29

Finnair muuttaa alkoholin myyntiään turistiluokassa. Finnairin turistiluokan matkustajat joutuvat tammikuun 12. päivästä lähtien maksamaan viineistään ja oluistaan Euroopan lennoilla, yhtiö tiedottaa.

Puna- ja valkoviini maksavat viisi euroa ja olut neljä euroa. Viinakset ja kuohuviini ovat olleet maksullisia jo aiemmin. Bisnesluokassa tarjoilu ei edelleenkään maksa mitään.

Mannertenvälisten lentojen turistiluokassa kuohuviini ja väkevät alkoholijuomat ovat niin ikään maksullisia. Näillä pitkillä lennoilla viini ja olut ovat kuitenkin yhä maksuttomia, Finnair kertoo.

Tammikuun puolen välin jälkeen Finnairin turistiluokassa matkaava asiakas voi ostaa juomansa Euroopan-reitillä kello 10 jälkeisillä lennoilla. Alkoholia Finnair ei tosin myy Tukholmaan, Pietariin, Riiaan, Tallinnaan tai Vilnaan matkustaville eikä sieltä takaisin lentäville turistiluokan matkustajille.

Samalla kosmetiikan, korujen ja lahjatavaroiden ennakkotilausmyynti laajenee lähes kaikille Euroopan lennoille. Aiemmin ennakkotilauksen on voinut tehdä 23 Euroopan-reitin paluulennolle. Nyt ennakkotilauksen voi tehdä myös menolennolle.

Uusia ennakkotilauksen piiriin kuuluvia reittikohteita on yksitoista, muun muassa Berliini, Göteborg, Hampuri, Kiova ja Kööpenhamina sekä Oslo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?