Obama, Harper ja Calderón ruotivat päästökauppaa

Yhdysvallat, Kanada ja Meksiko sopivat tänään, että ne tekevät yhteistyötä päästökaupassa.

10.8.2009 20:36 | Päivitetty 11.8.2009 8:32

– Aiomme rakentaa kapasiteettia ja infrastruktuuria, joka mahdollistaa tulevan yhteistyön päästökaupassa, maat sanoivat lausunnossaan uutistoimisto Reutersin mukaan

Seitsemän Yhdysvaltain osavaltiota ja neljä Kanadan provinssia on aikaisemmin jo julkaissut suunnitelman yhteisen päästökauppajärjestelmän luomiseksi.

Yhdysvallat, Meksiko ja Kanada päättivät tänään pyrkivänsä yhdessä vähentämään etenkin liikenteen päästöjä. Maat pähkäilevät yhdessä, kuinka ne voisivat parantaa etenkin Pohjois-Amerikan ilmailubisneksen ympäristöystävällisyyttä.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama, Kanadan pääministeri Stephen Harper ja Meksikon presidentti Felipe Calderón ovat tänään kokoontuneet Meksikoon Guadalajaraan kolmenvälisiin neuvotteluihin, jotka jatkuvat huomenna.

Kokouksessa on keskusteltu myös etenkin Meksikoa huolettavasta huumekaupasta Yhdysvaltoihin. Presidentti Felipe Calderon sanoi uutistoimisto Bloombergin mukaan, että aseiden ja käteisen rahan virta maahan pitää katkaista taistelussa huumekauppiaita vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?