Paskaduunin tekijät, liittykää yhteen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Paskaduunin tekijät, liittykää yhteen

Prekariaattien edustustrio selvittää elämää sirpaleisilla ja joustavilla työmarkkinoilla pamfletissa Paskaduunista barrikadille. He rohkaisevat paskaduunien tekijöitä liittymään yhteen.

27.4.2009 19:31 | Päivitetty 27.4.2009 19:24

Tuore Paskaduunista barrikadille -pamfletti ajaa pätkätyöläisiä kokoamaan voimansa. Pätkätyöt eivät nimittäin Suomesta lopu, kirjoittaa Ilta-Sanomat.

Kirjan tekijät, Jukka PeltokoskiAnna-Reetta Korhonen ja Miika Saukkonen, haastavat ammattiyhdistysliikkeen ja vasemmiston ajamaan myös paskaduunia tekevien ihmisten asiaa. He toivovat pamfletin nostavan ihmisiä kapinaan epäoikeudenmukaisuutta vastaan. 

– Eli miten ay-toiminta voitaisiin keksiä uudelleen näissä oloissa, missä ihmiset eivät kiinnity työpaikkaan tai ammattiin? Se on se kysymys, tekijät toteavat. 

Selvitetään vielä perustermin merkitys. Paskaa on työ, jossa tekijä taistelee työehtojen ja toimeentulohuolien kanssa. Paskatyöntekijöitä on sairaaloissa, ravintoloissa, toimituksissa, yliopistoissa, tehtaissa sekä pienyrittäjiksi pakotetuista, lehti listaa. Heitä kutsutaan prekaareiksi, Ilta-Sanomat tarkentaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?