Finlandia-vodka myyntiin? - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Finlandia-vodka myyntiin?

Julkaistu: 19.4.2009 16:18, Päivitetty 19.4.2009 16:10

Finlandia-vodkan omistava amerikkalainen Brown-Forman ja rommistaan kuuluisa Bacardi suunnittelevat fuusiota.

Finlandia-vodkan tuotemerkin omistava amerikkalainen Brown-Forman-yhtiö suunnittelee fuusiota. Yhtiö on brittiläisen Sunday Telegraph -lehden mukaan palkannut investointipankkiireita tutkimaan mahdollista fuusiota Bacardi-rommiyhtiön kanssa.

Eritoten Jack Daniel’s -viskistä tunnettu Brown-Forman voi lehden mukaan myydä Bacardille vain joitain tuotemerkkejään tai sitten yritykset fuusioituvat kokonaan. Vaikka fuusion laadusta ei ole vielä varmuutta, juoma-alalla kuiskitaan yhtiöiden sopivan hyvin yhteen.

– Molemmat yhtiöt ovat keskisuuria ja perheomoisteisia ja sopivat näin ollen hyvin yhteen, Sunday Telegraphin haastattelema juoma-alan sisäpiiriläinen arvioi.

Brown-Forman osti Finlandian tuotemerkin Suomen valtion alkoholiyhtiö Altialta vuonna 2005. Altia tosin valmistaa Finlandiat yksinoikeudella vuoteen 2017 asti.

Amerikkalaisyhtiön on onnistunut viedä Finlandia maailmalle Altiaa paremmin. Vodkamerkin myynti oli viime vuonna noin 55 miljoonaa litraa kasvuvauhdin ollessa noin 15 prosenttia vuodessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?