Onnea, sinusta tuli kanta-asiakas

Julkaistu:

Kolumni
Syvä Kurkku toteaa olevansa vielä tavallistakin uskollisempi kanta-asiakas.
Rakas lukija,
onneksi olkoon.

Olen luokitellut sinut Syvän Kurkun kanta-asiakkaaksi. Mahtaa tuntua hienolta.

Kanta-asiakkaana saat muun muassa seuraavat hienot edut:
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
– saat lukea tämän kolumnin aivan ilmaiseksi
– saat myös pääsyn Syvän Kurkun kolumniarkistoon JA lukea kaikki aiemmat kolumnini aivan ilmaiseksi. Suosittelen esimerkiksi kolumniani ilmaisesta mainonnasta viime joulukuulta.
– saat kirjoittaa minulle ilman veloitusta haluamastasi aiheesta osoitteeseen syv.kurkku@gmail.com
– saat painaa tuossa oikealla ylhäällä olevaa peukun kuvaa ja ilmaista siten fanittavasti tätä kolumnia.

– kun mainitsen kolumnissani jonkun pörssiyhtiön, vaikkapa Evian, saat sen viimeisimmän pörssikurssin oikealla olevaan tietoruutuun. Automaattisesti, vaivatta ja aivan ilmaiseksi.
– ja kaiken kukkuraksi saat klikata näissä kolumneissa olevia linkkejä ja perehtyä niiden takana olevaan opettavaiseen aineistoon. Suosittelen sitäkin.

Kanta-asiakkuus ei maksa sinulle mitään. Eikä sinun tarvitse edes rekisteröityä mihinkään. Ehdotan, että kotiin tultua posautat auki samppanjapullon ja juhlitte elämänkumppanisi kanssa tuoreinta kanta-asiakkuuttasi oikein kunnolla.

Syvä Kurkku
on syvästi lojaali


Itse olen todella lojaali kanta-asiakas. Minulla kukkarossani pullottaa Keskon Plussa-kortti, S-ryhmän S-Etukortti ja Tradekan – anteeksi, siis Suomen Lähikaupan – Ykkösbonus-kortti.

Lisäksi minulla on sekä Finnairin että SAS:n frequent flyer -kortit, vaikken niin hirveän useasti lennäkään. Ja onhan minulla kahdenkin eri videovuokraamon kortit – ja ennenkaikkea Stockan kanta-asiakaskortti.

Finnairin pisteitä saan kuitenkin kohtalaisesti käyttäessäni ostoksieni maksamiseen Nordean Mastercard-luottokorttia. Vielä en ole oikein keksinyt miksi maitolitran ostaminen tekee minusta Finnairille arvokkaan asiakkaan.

Siihen vielä päälle neljän ravintolan vip-kortit, niin en oikeastaan osta juuri mitään ilman että heiluttaisin kanta-asiakaskorttiani joko kassalla tai sisäänpääsyssä. Minua uskollisemmasta asiakkaasta on kauppiaan ihan turha haaveilla. Niitä ei ole.

Tilastojen mukaan suomalaisella on keskimäärin 4,5 kanta-asiakaskorttia lompakossaan. Olemme siis aika lojaalia porukkaa.

Tai ainakin otamme tarjotut alennukset auliisti vastaan kävimme sitten S- tai K-Marketissa. Joiden eronkin huomaamme yleensä vasta kassalla siitä, kumpaa korttia kulloinkin kysellään.

Ihan tarkkaa kuvaa minulle ei ole syntynyt siitä, millaista etua missäkin kauppaketjussa korteillani saan mutta silloin tällöin posti kantaa kotiin pyytämättä ja yllättäen kirjekuoren, jonka sisältä saattaa löytyä etuseteli kiitokseksi uskollisuudestani. Tai ainkin tiliote, jossa kerrotaan ansaitsemieni pisteiden määrä.

Alennusta
ihan kaikille


K-Plussa-kortti onkin kuulemma jo lähes kahdessa miljoonassa taloudessa ja miltei neljällä miljoonalla asiakkaalla. Siis kutakuinkin kaikilla. Kaikki saavat siis alennusta K-kaupasta. Ihan niin kuin kaikki minun kanta-asiakkaani saavat lukea tämän kolumnin ilmaiseksi.

Mutta ilmaista lounasta, bonusta tai kolumnia ei ole olemassakaan. Joku sen aina maksaa.

Minun kolumnini maksaja on mainostaja, jonka banneri on tuolla selaimen oikeassa laidassa.

Paitsi jos erään reservin majurin vaimoa on uskominen niin maksaja olisi voinut olla myös kampaajani.

Lounaan puolestaan maksoi se mediamyyjä, joka yritti myydä minulle sitä banneripaikkaa tai jotakin muuta mediatilaa.

Kuka maksaakaan
bonukset?


Tokmannin toimitusjohtaja Kyösti "Topinkaveri" Kakkonen kertoi että bonusjärjestelmän ylläpidosta koituu sen verran suuret kustannukset että hän antaa mielummin samat alennukset vaikka joulukortin vilauttajalle. Ja sanoutui irti Tradekan Ykkösbonus-järjestelmästä. Kyösti ei siis enää bonuksia maksa.

Mutta järjestelmän ylläpito on tietysti vain osa kuluista. Jos kaikki me kuluttajat saamme vaikkapa prosentin alennusta kaikista ostoistamme, niin tavaran lähtöhinnan pitää olla saman prosentin verran kalliimpaa, muuten kauppa myy tappiolla – tai ainakin alemmalla katteella. Ja siihen se ei ihan helpolla suostu.

Kuluttajavirasto tuntuu olevan Kyöstin kanssa aika pitkälle samoilla linjoilla, mutta kilpailijat esim. Keskosta ja SOK:sta ovat pysytelleet huomattavasti hiljempaa.

Keskusliikkeillä on eroa – niin
kuin miehillä ja naisilla


Ruokakeskon Terho "Toistakymmentä-suuta-ruokittavana" Kalliokoski tosin kertoi että järjestelmällä "pystytään kohdentamaan asiakkaille heidän mahdollisesti tarvitsemiaan asioita". Saamistani tarjouksista päätellen tarvitsen mahdollisesti ihan samoja asioita kuin kaikki muutkin kaverini.

Taas kerran pitää olla nainen uskaltaakseen vastata kuin mies. Tradekan Lähikaupaksi muuttanut Leena "Altian-potkima" Saarinen otti Kakkosen haasteen vastaan ja ilmoitti olevansa valmis uusimaan koko korttijärjestelmän. Erityisen ilahduttavaa oli että Leena lupasi ottaa myös meidät sinkut huomioon uuden bonussysteemin rakentamisessa.

Hieno homma. Nyt kun vielä keksisivät yhdistää kaikki kanta-asiakas- ja luottokortit yhden ja ainoan muoviläpyskän ja piisirun taakse, niin oltaisiin jo lähellä samanlaista monikäyttöisyyttä, josta Tapio "Rrrrrrr" Rautavaara aikoinaan lauloi isukin lempparibiisissä.

Muuten joudun hankkimaan isomman käsilaukun korteilleni.

Uskollisesti ja lojaalisti sinun,
Syvä Kurkku
syv.kurkku@gmail.com

PS.
Eduskunnan puhemies Sauli "Luistelija" Niinistö (kok) kertoi Aamulehdessä, ettei hän usko yksityiseen kulutukseen lamalääkkeenä. Oh hoh, näkemyshän on selvässä ristiriidassa Kokoomuksen mainostoimiston Bob Helsingin masinoiman oudon "Älä ruoki lamaa"-kampanjan kanssa. Olisikohan Sauli oivaltanut että presidentiksi päästäkseen hän ei tarvitse mainostoimiston apua?

PS2.
Viikko sitten koko maailma toljotti ihmetyksen ja ihastuksen vallassa kun Yhdysvalloissa vaihtui presidentti. Monesta se, että uusi pressa on musta on todistus siitä että Amerikassa kaikki on mahdollista. Mutta klikkaapa tätä linkkiä ja ihmettele uskomattomia tosiasioita Obaman edeltäjistä.

Syvä Kurkku on markkinointi-, media- ja mainosalaa tiiviisti seuraava femme fatale, jonka vakituinen työpaikka on suuren suomalaisen kulutustavaramarkkinoijan palveluksessa. Hän kirjoittaa häveliäästi nimimerkin takaa, mutta siihen häveliäisyys sitten loppuukin. Syvä Kurkku ei säästele mielipiteitään eikä peittele sympatioitaan tai antipatioitaan. Hän kertoo kirjoituksissaan asioista ja henkilöistä oikeilla nimillä ja tuo julki sen, minkä kaikki asiaa syvällisesti tuntevat jo tiesivätkin, mutta jota kukaan ei kehdannut sanoa ääneen.

Kommentit

  Näytä lisää

  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Nordea yhdistetty rahanpesuun

  2. 2

   Kommentti: Brexit voi olla helpoin EU:n pulmista – isompi voima saattaa olla porukka, johon Suomikin kuuluu

  3. 3

   Irtisanottu työntekijä sai 40 000 euron korvaukset – liitto: ”Henkilökemiat menivät ristiin”

  4. 4

   Suomalaisbroileri kuohuttaa Ruotsissa: ”Kuin isku kasvoille”

  5. 5

   Korkmanilta suorat sanat irtisanomiskiistasta HS:ssä: ”Jupakka jää historiaan esimerkkinä jääräpäisyydestä ja kollektiivisesta tyhmyydestä”

  6. 6

   Donald Trump nimesi suurimman uhkansa

  7. 7

   Nyt on Taksi Helsingin vuoro panna hinnat uusiksi – ”On tapahtunut merkittävä muutos”

  8. 8

   Posti aloittaa yt-neuvottelut – vähennystarve enintään 72

  9. 9

   Varo mustekikkailua

  10. 10

   Pikavippien suitsiminen etenee: tulossa 30 prosentin korkokatto ja ankarat sanktiot rikkojille

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Suomalaisbroileri kuohuttaa Ruotsissa: ”Kuin isku kasvoille”

  2. 2

   Korkmanilta suorat sanat irtisanomiskiistasta HS:ssä: ”Jupakka jää historiaan esimerkkinä jääräpäisyydestä ja kollektiivisesta tyhmyydestä”

  3. 3

   Irtisanottu työntekijä sai 40 000 euron korvaukset – liitto: ”Henkilökemiat menivät ristiin”

  4. 4

   Nyt on Taksi Helsingin vuoro panna hinnat uusiksi – ”On tapahtunut merkittävä muutos”

  5. 5

   Selvitys: Työkaverin palkka pitäisi saada tietää

  6. 6

   Posti aloittaa yt-neuvottelut – vähennystarve enintään 72

  7. 7

   Volvo varoitti komponenttiviasta – kustannukset merkittävät, osake luisuu

  8. 8

   Audi maksaa 800 miljoonan euron sakot päästöhuijauksesta

  9. 9

   Mihin karahti kokeilu 6 euron tuntipalkasta? ”Luottamusmiehet ottivat kokeilun erittäin surkeasti vastaan”

  10. 10

   Italian hallitus hyväksyi 2,4 prosenttia alijäämäisen budjetin

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Haiseva yllätys paljastui talon kivijalasta – myyjälle napsahti noin 90 000 euron lasku

  2. 2

   Asiantuntijat antoivat suomalaisille konkreettiset neuvot jemmarahasta pankkitilillä – keskustelu kävi kuumana: ”Ihan mitätön summa varsinkin perheelliselle”

  3. 3

   Vanhuksen palveluasuminen voi maksaa yli 5 000 e/kk – ”Juuri kenelläkään ei ole varaa maksaa tuloistaan”

  4. 4

   Suomalaisbroileri kuohuttaa Ruotsissa: ”Kuin isku kasvoille”

  5. 5

   Korkmanilta suorat sanat irtisanomiskiistasta HS:ssä: ”Jupakka jää historiaan esimerkkinä jääräpäisyydestä ja kollektiivisesta tyhmyydestä”

  6. 6

   Irtisanottu työntekijä sai 40 000 euron korvaukset – liitto: ”Henkilökemiat menivät ristiin”

  7. 7

   Riita 5 700 eurosta vei osakkaat oikeuteen ja taloyhtiön konkurssiin – ”Jos olet ostamassa paritaloa, älä ihmeessä osta sitä ennen kuin...”

  8. 8

   Hoitokotien hinnat hämmästyttävät: ”Raha kelpaa, mutta asukkaita kohdellaan kuin roskaa”

  9. 9

   Alice, 20, haki työpaikkaa: kohtelu muuttui oudoksi, kun ihonväri selvisi – yrittäjä vertaa Elovena-ryynien myymiseen

  10. 10

   Hoitoalan opiskelijat kokevat olevansa arvoasteikossa torakoita – ”Alalla on valtavasti pahaa oloa”

  11. Näytä lisää