Sarasvuo sijoitti miljoonan vuokra-asuntoihin

Jari Sarasvuo on ryhtynyt asuntosijoittajaksi yhdessä nimekkäiden jääkiekkolegendojen ja sijoittajien kanssa. Sarasvuo on sijoittanut peräti miljoona euroa uuteen asuntorahastoon, joka on hankkinut 500 vuokra-asuntoa.

26.1.2009 13:59 | Päivitetty 27.1.2009 13:55

Valmennusyhtiö Trainers' Housen toimitusjohtaja Jari Sarasvuo on lähtenyt miljoonalla eurolla mukaan vuokra-asuntoihin sijoittamiseen. Sarasvuo on sijoittanut varojaan pääomarahastoon, joka on ostanut 500 omistusasuntoa vuokrauskäyttöön.

Pääomarahasto Quorum Asuntoturva I ky on innostanut sijoittajiksi myös jääkiekkoilijapiirejä.

Kaupparekisterin mukaan rahastoon ovat sijoittaneet varojaan jääkiekkoilija Mikko Koivu, Saku Koivun puoliso Hanna Koivu, Koivun veljesten äiti Tuire Koivu  ja juuri Sveitsistä pestin saanut valmentajakonkari  Raimo Summanen. Kukin Koivu on mukana 100 000 euron osuudella. Raimo Summanen on tehnyt rahastoon 50 000 euron sijoituksen.

Asuntoturvan toimitusjohtaja Jaakko Sinnemaa sanoo, että mukana on sekä institutionaalisia sijoittajia että isoja yksityisiä sijoittajatahoja.

Yksityisiä sijoittajia rahastossa on Sinnemaan mukaan joitakin kymmeniä. Heidän osuutensa vaihtelee kymmenistä tuhansista euroista miljooniin euroihin.

– Ainahan on neuvottu, että kannattaa hajauttaa omaisuutta luotettaviksi todettuihin sijoituskohteisiin, Jaakko Sinnemaa arvelee sijoittajien vaikuttimia.

Rahaston markkina-arvo on noin 50 miljoonaa euroa. Mukana on myös pankkirahoitusta.

Vuokra-asunnostasaa hyvän tuoton

Pääomarahasto on ostanut yksityishenkilöiltä yksiöitä ja kaksioita Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta. Joitakin asuntoja rahasto on hankkinut kehyskunnista, kuten Keravalta, Järvenpäästä, Hyvinkäältä, Tuusulasta.

Pääomarahasto on vuokrannut hankkimansa 500 asuntoa. Sijoittajien tarkoitus on pitää asunnot pitkäaikaisessa vuokrauskäytössä.

Vaikka asuntojen hinnat ovat tulleet viime aikoina alaspäin, Sinnemaa pitää asuntoja hyvinä sijoituskohteina. Asuntojen hinnat ovat halventuneet eniten suurissa asunnoissa.

– Asuntojen hinnat ovat halventuneet enemmän suurissa asunnoissa kuin yksiöissä ja kaksioissa. Asuntojen tuotto on hyvä. Vuokrat ovat nousussa ja korot alhaalla, Sinnemaa laskee.

Quorum Asuntoturva I Ky:n takana on varainhoito- ja kiinteistösijoitusyhtiöitä, Vuokraturva-ryhmään kuuluvat Asuntoturva, Auratum-yhtiöihin kuuluva Auratum Kiinteistöt ja Öhman Rahastoyhtiö.

Pääomarahaston suurin osakas on turkulaisen suursijoittajan Rauno Puolimatkan sijoitusyhtiö Rausanne yli kuuden miljoonan euron osuudella. Jari Sarasvuo on rahaston kolmanneksi suurin sijoittaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?