Vuokramarkkinat repivät kasvua

Suuri kiinteistövälittäjä Vuokraturva palkkaa jo lisää välittäjiä, sillä vuokra-asuminen kasvaa kovaa tänä vuonna.

7.1.2009 16:08 | Päivitetty 8.1.2009 7:56

Asuntovälitysyhtiö Vuokraturva luottaa vuokra-asumisen kukoistukseen. Yhtiö kertoo palkkaavansa kevään aikana noin 30 uutta henkilöä. Samaan aikaan kiinteistöalan työt ovat syksyn jälkeen olleet kiven alla asuntokaupan hiipuessa olemattomaksi. Sekä Huoneistokeskus ja SKV ovat käyneet yt-neuvotteluja syksyllä.

– Vuokra-asuntojen kysyntä kasvaa tämän vuoden aikana. Merkit ovat aika ilmeiset, sanoo Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola.

Metsola kertoo, että nyt palkattavasta väestä noin kaksi kolmasosaa on asuntoja välittävää henkilöstöä ja yksi kolmasosa hallintoväkeä.

Vuokraamisesta on vuoden sisällä tullut kiinnostava ja hyväksytty asumismuoto useille omistusasunnon haltijoille.

Vuokramarkkinoille tulee nykyisessä taloudellisessa tilanteessa myymättä jääneitä uusia ja vanhoja asuntoja. Asuntoja tulee vuokralle niin yksityishenkilöiltä, rakennusyhtiöitä kuin asuntopalveluyhtiöiltäkin. 

– Asuntoja on tullut vuokrattavaksi noin 30 prosenttia enemmän viime vuosi neljänneksellä kuin samaan aikaan vuonna 2007, Metsola kertoo.

Vuokratuottojen hajonta on suurta ja riippuu paljon alueesta. Parhaimmillaan tuotot ovat Metsolan mukaan jo kuudessa prosentissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?